Hlavní obsah

Na plzeňském stadionu se rozpoutá plyšáková bouře

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská univerzitní hokejová liga pokračuje 9. prosince od 19.30 hodin na plzeňském zimním stadionu dalším napínavým zápasem.

Foto: Západočeská univerzita

Tým Akademiků Plzeň, tvořený studenty Západočeské univerzity v Plzni a Lékařské fakulty UK v Plzni, zde vyzve rakouský UHT Dukes Graz.

Článek

Tým Akademiků Plzeň, tvořený studenty Západočeské univerzity v Plzni a Lékařské fakulty UK v Plzni, zde vyzve rakouský UHT Dukes Graz. Zároveň se rozpoutá plyšáková bouře s cílem podpořit dětské oddělení Fakultní nemocnice Plzeň.

Zapojit se do charitativní akce může každý divák, který přinese na stadion plyšovou hračku. Při prvním gólu domácích naházejí diváci plyšáky na ledovou plochu a ty poté poputují do nemocnice k dětem. Pokud někdo plyšovou hračku před zápasem nesežene, bude mít možnost ji zakoupit před stadionem. Stejná akce se uskutečnila již v minulé sezóně, kdy organizátoři dětem předali přes dvě stovky plyšáků a zpříjemnili jim tak pobyt v nemocnici.

„Po úspěchu loňského ročníku bylo jasné, že něco podobného musíme zopakovat. Letos jsme nepodcenili přípravu, nafotili krásné fotky na plakát, osobně jsme pozvali studenty plzeňských základních a středních škol a pro diváky jsme celkově připravili mnohem atraktivnější program. Doufám, že se povede to nejdůležitější, a to udělat radost dětem v nemocnici,” řekl předseda klubu Akademiků Vilém Franěk.

Při letošní Plyšákové bouři hráče Akademiků doprovodí na led děti z organizace TCC – Sportovní služby, státní hymny zazní v podání dětského sboru Mariella a do hlediště přijdou své favority podpořit děti z dětského domova Domino.

Reklama

Výběr článků

Načítám