Hlavní obsah

Na oslavy Dne Země zvou Brontosauři z Mikulčic

Novinky, Martin Bílík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tradiční oslavy Dne Země a setkání brontosauřích dětských oddílů se uskuteční od pátku 27. do neděle 29. dubna v Mikulčicích. Letošním tématem oslav je Voda kolem nás.

Foto: archiv Vlkani Mikulčice

Pozvánka

Článek

Oslav se zúčastní brontosauří oddíly téměř z celé republiky. Zvána je i veřejnost. Pro děti bude nachystán bohatý program. Začátek oslav je již v pátek, kdy je pro oddílové děti nachystána noční hra s názvem Po stopách Mikulčického fantóma. Bude to dobrodružná večerní hra po pravé podlužácké vesnici s místním průvodcem. Hra plná nečekaných zvratů a překvapení.

Hlavní program začíná slavnostním zahájením v sobotu v 9.30 na mikuleckých Valech v blízkosti národní kulturní památky - slovanského hradiště.

Od 10.30 budou probíhat soutěžní stezky, na kterých si můžete ověřit své znalosti o lužních lesích, zjistíte, jak je pro nás důležitá voda kolem nás a vyzkoušíte, jaké to je prolézat se v korunách stromů. Zjistíte rovněž, jaké je to malovat z přírodních materiálů, hravě si vyzkoušíte základní fyzikální zákony v praxi a v neposlední řadě na vás čeká několik tvořivě pohybových aktivit nejrůznějších forem. Soutěžit se bude ve třech kategoriích: mladší (1. -5. tř.), starší (6. – 9. tř.) a rodiče s dětmi. Pro prvé dvě kategorie je třeba sestavit na přírodovědeckou stezku tříčlenné týmy.

Od 15.00 budou nachystány přírodovědecké exkurze do lužního lesa s poznáváním ptáků, savců a obojživelníků, rostlin a stromů s odbornými lektory. Také bude možná prohlídka místního archeologického naleziště, exkurze do muzea naftového dobývání, krátký výlet na lodičkách a další velmi zajímavé aktivity po okolí.

Od 20.00 bude přichystán slavnostní táborák u Klubovny Brontosaura a Junáka vedle mateřské školy s vyhlášením výsledků soutěžních stezek.

Zakončení oslav a setkání proběhne v neděli, kde bude od 10.00 přichystáno sportovní klání v nejrůznějších aktivitách mezi jednotlivými oddíly. Mega turnaj praporků v Břízkách u klubovny a další pohybové aktivity. Neděle bude tedy ve znamení her, dovádění a dozvídání se.

Oslavy pořádá základní článek Hnutí Brontosaurus BRĎO Vlkani. Kontakt na pořadatele: sekce.brdo@brontosaurus.cz, tel.:724 806 155

Související témata:

Výběr článků

Načítám