Hlavní obsah

Na Okoři nestrašila Bílá paní, ale šermíři

Novinky, Pavel Reichard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již pošestnácté ožily mohutné zdi zříceniny hradu Okoř řinkotem zbraní, vyvoláváním trhovců a středověkou hudbou. Znovu mohly stovky diváků sledovat dech beroucí souboje i půvabné tanečnice. Šestnáctý ročník středověkého dne na hradu Okoř byl v sobotu 19. května prostě nabitý akcí.

Foto: Lenka Reichardová

Tanečnice ze skupiny Equet předvedly temperamentní cikánské tance.

Článek

Také letos připravili pořadatelé po celý den zajímavý program na hradním podiu, ale navíc se návštěvníci mohli těšit i na několik překvapení. Mezi nimi byla i hradní tombola o množství zajímavých cen a to dokonce třeba i opravdový meč.

Tradiční tržiště nabídlo nejen ukázky řemesel, ale také třeba nefalšovanou vikinskou věštírnu  nebo hradní hospodu. Návštěvníci hradu se nemuseli bát nepoctivých kupců. Hradní garda nepoctivce zatkla a kat měl hned na kom předvést mučící techniky. Nechyběli ani doboví žebráci, kteří v rámci své role vybírali peníze do pokladny hradu na jeho opravy.

Šestnáctý středověký den na Okoři se vydařil. Pořadatelé a účinkující připravili návštěvníkům nevšední podívanou a přála jim i příroda, která uchystala nádherné slunečné počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám