Hlavní obsah

Na noční prohlídky kláštera v Plasích tentokrát v pevné obuvi a s kompasem

Novinky, Sylvie Kročáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř po tmě, za svitu svíček, nejen barokními chodbami, a nejen s barokní atmosférou. Tentokrát také trošku výletně, po turistických značkách, se svačinou, buzolou a v pevné obuvi. Tak přesně v tomto duchu se ponesou noční prohlídky v klášteře v Plasích, které návštěvníky seznámí s plaskými pověstmi.

Foto: Sylvie Kročáková

Noční prohlídky - Klášter Plasy

Článek

Jedná se o jednu z posledních větších kulturních akcí, které klášter Plasy každoročně pořádá vždy počátkem září. Začátek babího léta tedy přivítáme v pátek a v sobotu 7. a 8. září 2012 vždy mezi 19:00 a 24:00 hod. Prohlídky vychází v půlhodinových intervalech, a jelikož o ně bývá docela zájem a jejich kapacita je omezená, tak všem zájemcům vřele doporučujeme rezervaci na telefonním čísle 373 322 174.

Divadelníci z DS Tyl Čistá u Rakovníka, kteří mají prohlídky ve své režii, pojali celou akci v turistickém duchu. Letos si pro vás tito již klášterem ostřílení herci připravili noční prohlídky, ve kterých představí několik pověstí, které se odehrávají v Plasích a jejich blízkém okolí. Na cestu klášterem bude každé výpravě přiřazen průvodce znalý terénu a vybavený mapou a buzolou. V jeho doprovodu se po turistických značkách vydá celá výprava napříč časem po stopách dávných příhod.

Pokud vás tedy zajímá, jaká událost pravděpodobně vedla k založení kláštera v údolí řeky Střely, jak se z chudého ovčáka mohl stát vážený opat, co mají společného mniši, husité a lípy, nebo jak může pomoci starý hastrman slovutnému klášteru na vodě, tak neváhejte přijít již tento pátek a sobotu do Plas. Nejlépe v turistickém, s mapou a pro jistotu samozřejmě i s pláštěnkou.

A pokud byste čistě náhodou zapomněli na svačinu, tak před konventem bude pro hladové turisty připraven již osvědčený stánek pekařství Malinová s ještě teplými buchtami vytaženými přímo z trouby a chlebem namazaným výbornou škvarkovou pomazánkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám