Hlavní obsah

Na Mlýnské kolonádě v Karlových Varech zněly i hity Michaela Jacksona

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský dětský sbor zavítal do Karlových Varů, kde na Mlýnské kolonádě při téměř hodinovém vystoupení předvedl něco ze svého repertoáru.

Foto: Jan Kaše

Mlýnská kolonáda v Karlových Varech hostila Plzeňský dětský sbor

Článek

Mlýnská kolonáda, dílo architekta Josefa Zítka, patří při své délce 132 metrů a s několika prameny minerální vody mezi významné dominanty Karlových Varů. V sobotu 9. června se zde uskutečnil koncert Plzeňského dětského sboru, který se s více jak třicetiletou existencí řadí mezi nejstarší hudební tělesa svého druhu.  

„Do Karlových Varů jsme zavítali po domluvě s Karlovarským symfonickým orchestrem, který nám poskytl orchestřiště pro naše vystoupení. Přijeli jsme na dva dny, aby si děvčata i chlapci prohlédli lázně. Je to pro ně i jakási forma odměny za celoroční práci“, uvedla sbormistryně Bedřiška Koželuhová.

V jejich vystoupení, které začalo v 17. hodin, zazněly hity Michaela Jacksona, ale také směs lidových písní, mezi nimiž nechyběla ani známá Plzeňská věž převyšuje kopce, kterou sbor dal najevo, odkud vlastně přijel, či písně od domažlického skladatele Františka Kumpery.

Plzeňský dětský sbor samozřejmě nezapomněl na své oblíbené písně, které byly součástí jejich excelentního podání muzikálu Noc na Karlštejně, poprvé odehraného v roce 2010 u příležitosti oslav 30. výročí založení sboru.

Zajímavé bylo pozorovat publikum, které se samozřejmě skládalo především z cizinců. Někteří si zvláště při písních od Michaela Jacksona pobrukovali a lehce vlnili do rytmu. A také fotografovali a natáčeli.

„Odkud je ten sbor?“, ptala se rusky hovořící turistka. Když se jí dostalo odpovědi, vyslovila uznání a dodala, že Plzeň musí mít mnoho dobrých hudebníků, protože minulý rok slyšela v podání nějakého plzeňského sboru Nabucco od Verdiho a bylo to moc krásné.

A co čeká mladé zpěváky z Plzeňského dětského sboru v nejbližší době? Hned v pondělí 11. června vystoupí při slavnostním odhalení obnoveného pomníčku Lidic a růžového sadu v centrálním parku v Plzni na Lochotíně.

Související témata:

Výběr článků

Načítám