Hlavní obsah

Na „mistrovství světa“ ve stolním hokeji v Nových Dvorech zvítězilo Rusko

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 27. července zavítalo do hasičské klubovny v Nových Dvorech u Žďáru nad Sázavou 13 hráčů, aby se utkali v turnaji Českého poháru kategorie Expres ve šprtci. Ten pořádali pod hlavičkou Regionálního sdružení mládeže pro stolní hokej a stolní kopanou Vysočina hráči týmu BHL Žďár nad Sázavou.

Foto: BHL Žďár nad Sázavou

základní skupiny turnaje

Článek

Příchozí hráči si vylosovali národní tým, se kterým poté odehráli celý turnaj. Ten se hrál stejně jako na MS v ledním hokeji tak, že týmy byly rozděleny do dvou základních skupin, ve kterých odehrály zápasy formátem každý s každým. Vítězové základních skupin postoupili přímo do čtvrtfinále. Na ostatní hráče čekala po základní části barážová utkání. Jejich vítězové poté postoupili do vyřazovacích soubojů play-off.

Třetí místo obsadil Adam Čech (BHL Žďár n. S.) s reprezentací Kanady. Do semifinále postoupil po těsném souboji s Jakubem Nečasem (SHK Kadolec) hrajícího za reprezentaci Norska. V semifinále nestačil na pozdějšího vítěze Michala Martinčiče (THE Orel Bohunice). O třetí místo se utkal se svým spoluhráčem Vojtou Ludvíkem, jehož výběr Itálie dokázal porazit výsledkem 4:2, který mu zajistil bronzovou medaili.

Stříbrný skončil domácí Tomáš Vítámvás (BHL Žďár n. S.) s výběrem Švýcarska. Jeho cesta ve čtvrtfinále vedla přes reprezentaci Švédska (Petr Kozák, BHL Žďár n. S.), se kterou si hladce poradil 3:0. I v semifinále narazil na týmového kolegu, tentokrát Vojtu Ludvíka s reprezentací Itálie. Po tuhém boji nakonec uhájil jednobrankové vedení a po výhře 4:3 postoupil do finále.

Tam na něj čekal bohunický Michal Martinčič s výběrem Ruska, který ve čtvrtfinále porazil výsledkem 5:2 Martina Bednáře (BHL Žďár n. S.) a jeho Dánsko. V semifinále přešel opět po velmi těsné bitvě přes pozdějšího bronzového medailistu Adama Čecha. O jeho výhře ve finále proti Švýcarsku nakonec rozhodla 3. třetina, kdy 2 brankami rozhodl o tom, kdo získá premiérový titul na Novodvorském Mistrovství světa.

Další informace naleznete na webových stránkách: https://stolni-hokej0.webnode.cz/ nebo na http://bhlzdar.billiardhockey.cz/ případně na http://www.billiard-hockey.cz/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám