Hlavní obsah

Na minivolejbalovém turnaji v Týništi nad Orlicí změřilo síly 24 družstev

Novinky, Eva Jenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V neděli 21. května se v Týništi konal další ročník minivolejbalového turnaje s názvem Závěrečná. Na hřištích SK Týniště nad Orlicí se sjelo celkem 24 družstev a bojovalo ve třech minivolejbalových barvách.

Foto: Eva Jenčíková

V Týništi se sjelo 24 týmů barevného minivolejbalu.

Článek

V kategorii tzv. žlutého minivolejbalu, který je určen pro 1. a 2. třídu, kdy se míč hází a chytá, se utkalo 6 týmu systémem každý s každým. Po velkých bojích nakonec zvítězily Pandy z Pouchova, před domácími Banány z DDM Týniště nad Orlicí. 

V oranžovém minivolejbale pro třeťáky, kdy je dovoleno míč chytit, ale pak už se volejbalově odbíjí, hrálo 8 dvojic také systémem každý s každým. Hraje se na čas, čímž je možné dobře propočítat potřebný čas a systém. Na antuce vyhrál tým Pomerančů z DDM Týniště nad Orlicí, na 2. místě skončil tým TJ Slavia Hradec Králové E.

Nejpočetnější bylo zastoupení modrého minivolejbalu, kde se již hraje ve trojicích, a platí všechna pravidla jako ve velkém, šestkovém volejbale. Tam se hrálo ve dvou pětičlenných skupinách a poté znovu ve dvou finálových skupinách. Celkové vítězství si odnesla děvčata z TJ Slavia Hradec Králové C před týmem VK Kvasiny a na bronzovou příčku nakonec dosáhly Ostružiny z DDM Týniště nad Orlicí. Mezi účastníky byly také děti z Kvasin, Ruchadla Zájezd a Stěžer. 

Rozhodčími se staly starší hráčky domácího týmu a aktivní rodiče, kteří také přispěli drobnými dary do odměn. Všichni hráči si nakonec vybírali drobné ceny, že je ani pobrat nemohli.

Děkujeme všem pomocníkům za jejich čas a energii a SK Týniště nad Orlicí za spolupráci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám