Hlavní obsah

Na mimořádném benefičním koncertu zahraje Prague Cello Quartet

Novinky, Eva Špačková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 21. května v 19.00 hodin v Salesiánském divadle v Praze-Kobylisích vystoupí jedinečné violoncellové kvarteto v České republice Prague Cello Quartet na benefičním koncertě pro Salesiánské středisko mládeže v Praze-Kobylisích.

Foto: Radovan Šubín

Prague Cello Quartet

Článek

Svou výjimečnost kvarteto prokázalo již mnohokrát při svých nesčetných vystoupeních doma i v zahraničí. A nejen svou profesionalitou, ale i svým smyslem pro humor.

Kvarteto tvoří čtyři violoncellisté (Ivan Vokáč, Jan Zvěřina, Petr Špaček, Jan Zemen), vítězové národních a mezinárodních soutěží, čtyři výrazní hudebníci violoncellové scény, kteří svůj velký talent spojili s emocionalitou, humorem a obdivuhodnou kreativitou. Kromě poslechu krásných melodií v jejich aranžmá si návštěvníci koncertů kvarteta pravidelně procvičují i bránice. Cellisté totiž srší vtipy a neotřelými hudebními nápady.

V prosinci 2013 kvarteto vydalo své druhé CD s tajuplným názvem Top Secret.

„Většina skladeb je určitým způsobem spojena s různými důležitými nebo tajemnými postavami a jejich úkoly. Ať to jsou ústřední melodie z filmů Kmotr, James Bond, Indiana Jones či písně od Johna Lennona nebo Freddieho Mercuryho, všechny jsou zahaleny jistou rouškou tajemství, která vysvětluje i název naší nové nahrávky,“ prozradili sami cellisté původ nápaditého názvu.

Benefiční koncert tedy zcela jistě přinese řadu hudebních překvapení, na která se můžete již nyní těšit. Protože je ale vše zahaleno rouškou tajemství, nemůžeme prozradit více.

Vstupenky na koncert je možné zakoupit každý všední den od 9.00 – 20.00 hod na vrátnici Salesiánského centra (Kobyliské náměstí 640/11, 182 00 Praha 8 – Kobylisy, stanice metra C – Kobylisy). Kontakt: e-mail: spackova@sdb.cz nebo tel: 732938172, 283029311.

Všechny poplatky za vstupenky budou věnovány na činnost s dětmi a mládeží v Salesiánském středisku mládeže, o.p.s. Praha-Kobylisy.

Reklama

Výběr článků

Načítám