Hlavní obsah

Na MDŽ se bude improvizovat S matičkou

Novinky, Miroslav Moravec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadí již desátý IMPRO Woo večer herečky, improvizátorky a básnířky Jitky Osičky a bubeníka Daniela Benešese se uskuteční na Mezinárodní den žen, tedy v pátek 8. března od 19:00 v Mohaji Café v pražských Holešovicích. Tentokráte nese název S matičkou.

Foto: Nikola Šrajerová

Článek

Ti, kteří atmosféru improvizačního večera ještě nezažili, se mají opravdu na co těšit. Více než hodinový pořad v na první pohled undergroundovém prostředí skýtá možnost „uchopit neuchopitelné“. Indiánské písně, bubnování, excentrická pohybová složka, která dotváří charakter hrané role. To vše má divák možnost vnímat všemi smysly prostřednictvím příběhů – stand-up výstupů, které se propojují, kombinují a zcelují. Vše je improvizace, tudíž vzniká bez předem daného scénáře v rámci dané chvíle.

„Nikdy nevím, co přijde. Klíčová jsou pro mě slova – téma, symboly, retrospektiva a prodictum,“ říká improvizátorka Jitka Osička, která večery pořádá od začátku roku 2018. Ve stejném roce začala také psát poezii.

Pohled na Daniela Beneše a jeho bravurní hru na hudební nástroje by vystačil na samostatný koncert. Kromě jiného se také věnuje malbě a ilustracím. Společně s Jitkou vytvořil kresby k její první básnické sbírce – Sladěno medem.

Reklama

Výběr článků

Načítám