Hlavní obsah

Na Kroměřížsku hořel lis na slámu a strniště

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hořící lis na slámu v pátek 14. července v podvečer zapálil pole a balíky slámy u Pravčic na Kroměřížsku. Požár likvidovalo devět hasičských jednotek.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto.

Článek

„Plameny způsobily na lisu předběžně vyčíslenou škodu 750 tisíc korun a dalších 80 tisíc na balících slámy. Vyšetřovatel hasičů zatím přesnou příčinu požáru neurčil, nikdo nebyl zraněn,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Hlášení o požáru obdržel operační důstojník hasičů v pátek v 18.08 hodin a ihned vyhlásil požární poplach jednotkám profesionálních hasičů z Holešova, Kroměříže a Otrokovic. Později povolal ještě dalších šest jednotek dobrovolných hasičů z okolních obcí.

„První hasičské jednotky zjistily, že hořící lis na slámu byl již převezen na zpevněnou komunikaci mimo pole. I tak ale začalo hořet strniště a neodvezené balíky slámy. Hasiči dostali požár brzy pod kontrolu. Aby nedocházelo k jeho šíření, využili i kropicí lišty na pěti zásahových vozech. Uchránili další balíky slámy za 60 tisíc korun,“ popsal situaci Roman Žemlička.

Okolnostmi vzniku požáru se nadále zabývá vyšetřovatel hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám