Hlavní obsah

Na koncertní pódia se vystoupením v Malostranské besedě vrací zpěvák Jan Kalousek

Novinky, Tomáš Kopečný

Jednou mi fotr povídá, Hvězdy se mění, Chodím ulicí, San Francisco, Čas sluhů a řadu dalších hitů bude opět možné naživo slyšet na českých pódiích. Svůj návrat na hudební scénu totiž po pětileté pauze ohlásil zpěvák, kytarista a skladatel Jan Kalousek.

Foto: Alena Dvořáčková
Článek

Jako první si koncert oblíbeného muzikanta a jeho kapely užije pražská Malostranská beseda v sobotu 20. února od 20.30 hodin. 

„Jan Kalousek se hudbě s určitými pauzami věnuje již 25 let a na hudební pódia prostě patří. Nyní se po pěti letech, během nichž se - jak známo - věnoval rodině a dalším aktivitám mimo muziku, rozhodl znovu tvořit a koncertovat a jsme rádi, že jsi pro první hraní před lidmi zvolil naši Malostranskou besedu. Jana Kalouska na koncertě doprovodí řada skvělých muzikantů ze zahraničí – kolumbijský bubeník Andres „Felipe“ Bermudes, mexický baskytarista Luis Franco Jachu či bostonský klávesista Meli Bahmann,“ informoval mluvčí Malostranské besedy Tomáš Kopečný.

Jan Kalousek je český zpěvák, skladatel a kytarista. V roce 1980 spolu s Ivanem Hlasem založil hudební skupinu Navi Papaya. O dva roky později emigroval do Kanady, kde studoval na univerzitě McGill a hrál v několika hudebních projektech. Jako kytarista působil v kapele Hugh Ball and What It Is a následně s basistou Louis Terzo a bubeníkem Tony Fratipietro založil skupinu Kick poets.

Po návratu do Čech se hudební trio rozpadlo a Jan Kalousek začal spolupracovat s kapelou ZOO. V roce 1993 ji opustil a vydal svou první sólovou desku s názvem Řeka v plamenech. Na kontě má celkem čtyři sólová alba. Před patnácti lety vydal veleúspěšnou desku Hvězdy se mění. Doposud poslední album nazvané jednoduše Best of Jan Kalousek vyšlo v roce 2010.

„Od koncertu můžete očekávat pořádnou dávku pozitivní energie, nadšení z hraní a plné nasazení. Kdo si chce po letech opět naživo poslechnout známé hity, zvednout náladu a na chvíli si odpočinout od všech každodenních starostí, ať k nám dorazí na koncert,“ zve na koncert sám Jan Kalousek. 

Reklama

Výběr článků

Načítám