Hlavní obsah

Na Jesenicku drnčely plechy

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 3. září se na Jesenicku odehrály dvě dopravní nehody, při kterých se škoda vyšplhala až na 400 tisíc korun. Naštěstí si tentokrát vyžádala jen lehká zranění.

Foto: PČR Jeseník
Článek

V prvním případě byla na vině nepozornost řidiče kamiónu, který se svého oře pokusil napasovat pod  viadukt.

"Řidič nákladního automobiul mercedes s návěsem vyjížděl z Lipové-lázní na Pomezí. Poté, co lehce zachytil přední částí návěsu o viadukt, zhroutila se celá konstrukce návěsu," uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová s tím, že škoda byla předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun.

Hrůzostrašně vypadající dopravní nehoda se stala  u Zlatých Hor po deváté hodině večer. Čtyřiadvacetiletý mladík jel ve voze  Mazda od státních hranic. Na rovném úseku zezadu narazil do dvou neosvětlených cyklistů, kteří jeli při pravém okraji.

"Po střetu nezvládl  mladík řízení, vyjel mimo silnici, kde narazil do hliněného náspu. Vůz se několikrát obrátil přes střechu a zůstal v příkopu," popsala druhou nehodu mluvčí.

 Všichni tři účastníci, včetně mládence ze zcela zdemolované Mazdy,  vyvázli z kolize s lehkými zraněními. Zatímco řidič měl dechovou zkoušku negativní, pětašedesátiletý cyklista nadýchal 0,1 ‰ a devětapadesátiletý 1,32 ‰ alkoholu. Škodu policisté spočítali na 150 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám