Hlavní obsah

Na horských kolech to v Ostravě nejrychleji jelo Tereze Huříkové a Janu Škarnitzlovi

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O cyklistický víkend v Bělském lese se postaralo sdružení MAX CURSOR spolu s Bike 2000, které uspořádalo dvoudenní setkání milovníků horských kol.

Foto: Josef Zajíc

Ostravských chachar 2012 26.8.2012

Článek

V sobotu 25. srpna byl poprvé uspořádán závod pro nejširší veřejnost na technicky upravené a nenáročné trati pod názvem Ostravský chachar FUN FUN. Trať byla připravena tak, aby ji mohli absolvovat i začátečníci. Okruh měřil 3400 metrů a u závodníků měl úspěch. Pořadatelé počítají, že v příštím roce závod opět uspořádají.

V neděli 26. srpna byl dopoledne zahájen hlavní závod Ostravský chachar 2012. Od 10 do 13.30 hodin byl  na programu závod CENTRAL EUROPEAN CUP FINAL RACE a Mistrovství Slezska. V závodě mohli startovat závodnici s licencí ČSC i bez licence. Tak se v závodě ve 12 kategoriích mohli setkat spolu zkušení závodníci se začínajícími zájemci o tento druh sportu.

Pro děti a mládež byla vyhlášena soutěž OSTRAVA!!! Hledá se mistra světa pro 1.- 4. třídy základních škol a Mistrovství školní ligy horských kol pro 5. -  9. třídy základních škol a pro 1. - 4. ročníky středních škol. Tyto závody mohli rodiče, trenéři a diváci sledovat od 14.00 do 14.45 hodin.

V 15.00 hodin pak pořadatelé odstartovali VELKOU CENU OSTRAVY 2012 UCI 1 pro elitu ženy, elitu muži, U 23, a muži Masters 30 - 40 let.

Závod v kategorii elite žen a elite muži byl v  i náročném, po dešti rozmoklém terénu, velmi rychlý. Sešla se špička těch nejlepších a tak boje na trati byly urputné a pro diváky atraktivní. Přínosem pro závody, jak v sobotu, tak v neděli, byl velký zájem diváků. Po celém okruhu v délce 5200 metrů bylo plno.

Podle očekávání se vítězi závodu stali ti nejzkušenější. V kategorii elite ženy zvítězila  Tereza Huříková (Sabina Spitz Haibike), která mimo jiné 27. července obhájila titut Mistryně České republiky v Peci pod Sněžkou. V Ostravě zvládla s přehledem boj s Polkou Annou Szafraniecovou (CCC Polkowice) a Slovinkou Blazou Klemencicovou (Felt Otztal X - Bionic).

V mužské kategorii elite si po šesti kolech přijel pro vítězství olympionik z Londýna Jan Škarnitzl (Rubena Auto Menšík), dvě vteřiny před Pavlem Boudným (Česká spořitelna) a Ondřejem Cinkem (Merida Bikong Team), taktéž účastníkem olympiády v Londýně.

V 17 hodin pořadatelé vyhlásili nejlepší závodníky všech jednotlivých závodů a kategorií. Rozdali diplomy, věcné a finanční ceny.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám