Hlavní obsah

Na Fakultě humanitních studií ve Zlíně se nezahálí ani o prázdninách

Novinky, Petra Svěráková

Přestože jsou uprostřed žhavého léta a měly by si užívat prázdnin, studentky zdravotnických oborů Fakulty humanitních studií (FHS) Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně nezahálí a plní si své odborné praxe.

Foto: archiv FHS UTB ve Zlíně

Studentky na praxi ve zlínské nemocnici.

Článek

Nároky na jejich praktické dovednosti jsou velmi vysoké a fakulta dbá na to, aby dokonale propojily teoretické poznatky z výuky s realitou.  Oporou jim jsou i prostory Centra pro praktickou výuku přímo v pavilonu ve zlínské nemocnici.

K dalšímu zkvalitnění jejich přípravy přispějí i odborné učebny v dokončovaném Vzdělávacím komplexu v centru města, kde budou nacvičovat základní zdravotnické postupy ještě před samotným nástupem na praxi.

Zázemí v tomto výukovém komplexu najdou i studenti ostatních oborů fakulty, kteří se doposud učili na několika místech ve Zlíně. Tak například pro studenty jazykových oborů je v nové budově zřizována speciální tlumočnická učebna, kde se budou mít dokonce kabinu, jakou je možno vidět na špičkových mezinárodních konferencích.

Další oceňovanou novinkou v těchto prostorách je interaktivní centrum, které bude sloužit především pro budoucí pedagogy. A zřejmě nejatraktivnější částí bude pro studenty FHS studentský klub – místo pro přípravu a relaxaci v době, kdy nebudou mít výuku.

Ačkoliv je FHS druhou nejmladší fakultou zlínské univerzity, studuje na ní nejvíce studentů. Zatím ale nemá samostatnou budovu se zázemím pro své studenty a zaměstnance. „Jsem ráda, že stavba pokračuje, a i když ne všechno jde přesně podle plánu, věřím, že se budeme moct přestěhovat tak, aby letní semestr už kompletně probíhal v nové budově. Doufám také, že se nám podaří zaplnit učebny dobrými studenty,“ říká děkanka Anežka Lengálová.

„Letos jsme zvýšili laťku pro přijetí, a proto jsme vyhlásili pro některé obory druhé kolo přijímacího řízení, abychom měli z čeho vybírat. Šanci mají zájemci o studium němčiny a angličtiny ve spojení s ekonomikou, pro pečovatelské typy nabízíme obor zdravotně sociální pracovník a pro ty, kteří chtějí být na špičkové úrovni v pedagogice předškoláků, máme magisterské studium,“ dodává. Za pozornost stojí rovněž fakt, že podle časopisu Ekonom mají nejvyšší příjmy v humanitních oborech právě absolventi FHS ve Zlíně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám