Hlavní obsah

Myslivci v Pilníkově půlili prázdniny

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I letošní prázdniny hrozně rychle utíkají, a tak se v pátek 26. července od 15 hodin konalo v Pilníkově již šesté myslivecké Půlení prázdnin.

Foto: Jaroslav Blažek
Článek

Na úvod nejprve před mysliveckým srubem přivítal všechny zúčastněné předseda mysliveckého sdružení Ing. Kult s dalšími členy Mysliveckého sdružení Krakonoš.

Myslivci si pro děti opět připravili celou řadu různých soutěží, ve kterých děti musely prokázat svoji zdatnost i ve znalostech okolní přírody – stromů a jejich plodů i větviček, zvířat žijících v okolních lesích. Pokud děti něco nevěděly, myslivci jim vše ochotně vysvětlili.

Kromě znalostních úkolů samozřejmě ani letos nemohla chybět oblíbená střelba ze vzduchovky, „norování“ nebo házení kroužků na jelení paroží.

Když děti absolvovaly všechny soutěže, dostaly na památku medaili a ještě si vyzvedly špekáček a hned si jej nad připraveným ohněm mohly opéci. Vše měli myslivci zajištěné.

I přes velké teplo se letošního půlení prázdnin zúčastnilo téměř 30 dětí s rodiči.

Další fotografie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám