Hlavní obsah

Myslím, že se diváci nové řady seriálu Policie Modrava mají na co těšit, říká herec Dušan Sitek

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco divadelní publikum okouzluje Dušan Sitek už několik sezón v inscenaci Králova řeč, mezitím rozehrál celou řadu dalších postav nejen na jevišti. A i když by si měl v tomto období užívat naplno prázdniny, není tomu tak. Krásné práce má prý víc než dost, což vlastně dokládá i tento rozhovor.

Foto: arcbiv autora

Herec Dušan Sitek s vnukem Patrikem.

Článek

Jak trávíte letošní divadelní prázdniny?

Jsem workoholik a moc dlouho mi „nicnedělání“ nevydrží. V Terezíně jsme hráli Modlitbu pro Kateřinu Horovitzovou, objevím se v seriálu Polda, dvě hry jsem natočil v rozhlase, také jsem namluvil další audioknihu – Čas vlků, další knížku musím stihnout ještě do konce srpna. Objevím se v reklamě. Z trvalého angažmá jsem odešel, abych stihnul nabídky, takže se mě divadelní prázdniny vlastně netýkají. 

Když vyšetříte den či týden volna, jak s tím obvykle naložíte?

Přestěhovali jsme se do nového bytu, sousedíme s rodinou starší dcery, takže je vnuk u nás skoro denně. Dědeček vaří a staví Lego a vymýšlí úkoly, aby ten přechod zpátky do školy byl v pohodě. Čtyři dny jsme byli u mladých na domečku a taky jsme si vzali z útulku pejska a ten zaměstnává celou rodinu.  Ale texty leží pořád přede mnou na pracovním stole, učím se pořád.

Poté, co jste odešel ze zlínského angažmá do Prahy, točíte ostošest...

Ve Zlíně jsem byl pětadvacet sezón a filmování, díky vzdálenosti, jsem moc nestihl. Teď jsem po ruce, tak je to lepší. Říkám, že jsem seriálový herec jednoho dílu. Už jich bylo hodně. Z filmů to byl Taxi 121, kde jsem si zahrál vraha pražských taxikářů. Rád vzpomínám na Ostravaka Ostravskeho, kde jsme si po čase opět zahráli manželský pár s Jitkou Smutnou. Další seriálové natáčení mě čeká, stejně tak jako práce na dvou filmech.

Za chvíli začne nová sezóna, víte, co vás čeká v divadle?

V Divadle pod Palmovkou hrajeme pořád Královu řeč s Martinem Stránským, těším se do Švandova divadla na další reprízy skvělé komedie Kdo je tady ředitel?, s Michalem Dlouhým v hlavní roli. V divadle Palace hraju ve Staré dobré kapele s Václavem Postráneckým, Naďou Konvalinkovou a řadou skvělých kolegů. Ve finální fázi jsme s inscenací Nápoj lásky, premiéra by měla být na podzim. Začal jsem zkoušet hlavní roli v Divadle Broadway – Zatmění – o člověku, který je postižen Alzhaimerovou chorobou, po celou dobu neslezu z jeviště, takže to bude náročné fyzicky a hlavně psychicky. Manželku hraje Ilona Svobodová a zatím si to zkoušení parádně užíváme.

Uvidíme vás i ve druhé řadě oblíbeného seriálu Policie Modrava, jak probíhalo natáčení?

Ano, moje postava důchodce Majora Racka je i v nových dílech Modravy - a těším se, že se opět aspoň prostřednictvím televize podívám na nádhernou Šumavu a zavzpomínám na krásné chvíle, které jsme hlavně díky skvělému režisérovi Jaroslavu Soukupovi během natáčení zažili. Myslím, že se diváci mají na co těšit.

Reklama

Výběr článků

Načítám