Hlavní obsah

Mýdlomika v Novém Sedle

Novinky, Josef Sekyra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mýdlomika, to je název pro žákovský minipodnik Základní školy v Novém Sedle. Minipodnik vznikl v rámci projektu - Rozvoj podnikání na ZŠ – Dovednosti 21. století, který je spolufinancovaný Evropskou unií.

Foto: Lenka Žišková
Článek

Projekt má za cíl seznámit praktickou a zábavnou formou žáky základní školy se základy podnikání. Jak je patrné z názvu minipodniku, bude se vyrábět a fiktivně prodávat mýdlo a keramika.

Projektu se účastní sedm škol z celé České republiky a v rámci projektu vznikne e-shop, ve kterém se bude fiktivně obchodovat mezi zúčastněnými minipodniky. Vyvrcholením bude „miniveletrh“, na kterém jednotlivé žákovské minipodniky předvedou svou propagaci a své výrobky.

Jednou z aktivit pro žáky jsou i exkurze do skutečných podniků. Žáci z Nového Sedla navštívili již dva zajímavé provozy. Bližší informace k exkurzím podaly Lenka Žišková a Eva Machulková: „Tyto exkurze byly tematicky zaměřeny k činnosti našeho kroužku. V pondělí 8. 12. jsme se žáky navštívili porcelánku Thun 1794 v Nové Roli, kde si děti mohly udělat jasný obrázek o procesu výroby porcelánu. Odměnou jim bylo vlastní zdobení hrnku či misky krásnými obtisky.“

„Minulý týden ve čtvrtek 4. 12. jsme také v rámci projektu navštívili Mýdlárnu v Toužimi, kde se děti seznámily s technologií výroby mýdel. Pro většinu z nás byla tato „alchymie“ novinkou, ale zjistili jsme, že to není vůbec složité, ba naopak – je to velmi zajímavá činnost, kde každý může uplatnit svoji fantazii,“ uvedli hlavní organizátorky exkurzí.

Projekt probíhá od září 2014 a bude končit v červnu 2015. Jednotlivé aktivity projektu budou zveřejňovány na internetových stránkách školy www.zs-mestonovesedlo.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám