Hlavní obsah

Mužské volejbalové druhé lize vládne Vysočina

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žďár nad Sázavou a Hrotovice - tyto dva týmy z Vysočiny si ve druhé volejbalové lize zatím vedou nadmíru dobře.

Foto: Michaela Poláková

Hrotovice v akci

Článek

Hrotovičtí volejbalisté jsou v druhé lize už známým týmem a od svého postupu v roce 2009 jsou pravidelně na prvních třech pozicích. Letos zatím prohráli pouze tři sety.

V prvním zápase přivítali nováčka z Litomyšle, nedali mu šanci a vyhráli 3:0 a 3:1. Poté zamířili na horkou palubovku do Ústí nad Orlicí, odkud přivezli dvě výhry 3:1, které je vyhouply už po dvou kolech opět do pozice favoritů soutěže. Ve třetím kole přidali dvě domácí výhry nad Malšovicemi a na čtvrtý tým soutěže mají náskok devíti bodů.

Podobně si vede i Žďár nad Sázavou. Nováčka soutěže dělí od Hrotovic a vedoucí Chocně pouze jediný bod. S Hrotovicemi má Žďár dokonce i stejný počet prohraných setů.

Na začátku Žďár přehrál 3:1 a 3:0 Hronov, který v loňském ročníku obsadil čtvrté místo. V Litomyšli, se kterou Žďár hrál kvalifikaci o druhu ligu, ztratili hráči z Vysočiny bod po výhře 3:2. I tak si ale odvezli ještě další tři body za výhru 3:0. Žďárská hala Na Bouchalkách, se zdá být pro hostující týmy zakletá. Vyhrát v ní nedokázal ani tým Ústí nad Orlicí, který si odvezl dvě prohry 3:0.

Vysočina se svého derby dočká už v příštím kole. Žďár pojede do Hrotovic v sobotu 27. října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám