Hlavní obsah

Muzikál Kleopatra se opět vrací na scénu

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské divadlo Broadway na začátek podzimní sezóny připravilo 20 znovuobnovených představení veleúspěšného muzikálu Kleopatra.

Foto: Patrik Ratajský

Kleopatra 2014

Článek

Nově se v roli Césara představí zvláštní host muzikálu, Daniel Hůlka, který se bude alternovat s Marianem Vojtkem. V roli Kleopatry se můžete těšit na oblíbené zpěvačky Kamilu Nývltovou a Radku Fišarovou.

Marka Antonia ztvárňuje již několik let vynikající rocker Josef Vojtek a tak tomu bude i na podzim. Fulvii, velice temperamentní manželku Marka Antonia si zahraje Alžbeta Bartošová a Linda Finková.  

Roli Bohyně Isis si zahraje Linda Finková s Kristinou Kloubkovou. Jejího přítele, Boha Jupitera, libujícího si ve víně, ztvární s humorem sobě vlastním, herec Zdeněk Dušek a Jan Kuželka. Těšit se můžete i na ostatní umělce, dobře známé z ostatních muzikálů Divadla Broadway, jako například na Bohouše Josefa, Tomáše Trapla, Leška Semelku, Juraje Bernátha, Zdenku Trvalcovou, Josefa Vágnera a mnoho dalších.

Spoustu změn zaznamenají kostýmy, které navrhne kostýmní výtvarník Roman Šolc a také scéna, o kterou se postaral Martin Černý. „Každý historický kostým musí být autentický a pravdivý, proto vždy vyhledávám a studuji historické anály a také kostýmy dané doby,” uvedl Roman Šolc.

Co určitě zůstane nezměněno, je vynikající hudba Michala Davida a texty Lou Fananka Hagena, Lucie Stropnické a Zdeňka Borovce. To vše nazkouší a zrežíruje Filip Renč.

A jak to všechno dopadne? Na to si budete muset počkat do 23. října, na kdy divadlo připravuje znovuobnovenou premiéru.

Reklama

Výběr článků

Načítám