Hlavní obsah

Muzeum v Poličce ovládli skřítkové

Novinky, Alena Zavoralová

Poličské kulturní léto se s návštěvníky rozloučilo konáním speciálního festivalu pro předškoláky, školáky a rodiče.

Foto: Alena Jandlová
Článek

„Jednalo se o celodenní akci, která byla rozdělena do několika etap. V té první se děti během dopoledne vydaly do muzejních expozic. Pomocí mapky, kterou dostaly, se musely pokusit najít schované skřítky a splnit jednotlivé úkoly, které jsou zábavné, ale i naučné. Pobavili se zkoušením historických oděvů, střelbou na terč, hrou na hudební nástroje a vyrobili si i něco na památku,” informovala kurátorka akce Alena Jandlová.

„Odpoledne si děti i rodiče vyráběli různé loutky skřítků, od pohyblivých marionet až po malé prstové loutky, se kterými si některé děti přímo na místě začaly hrát divadélko.  Očekávaným vyvrcholením odpoledních aktivit bylo Sférické kino. Zábava i vzdělání může mít různé až netradiční podoby. Ale takové promítání naučných filmů o mořském dně a vesmíru v pojízdném planetáriu – to byla senzace,” dodala kurátorka akce.

Závěrem celodenního festivalu bylo letní kino pro malé skřítky nespavce. Jistě všichni znáte postavičky LEGO – ale znáte je, když se snaží zachránit svět? Napnuté děti a všechny figurky sledovaly osud hlavního hrdiny Emmeta a mylně věřily, že právě on svět zachrání – a jak to dopadlo? Jako každá pohádka – i tato skončila dobře a utéct si ji nenechalo na desítky malých návštěvníků.

Tím bylo Poličské kulturní léto zakončeno a nám nezbývá nic jiného, než se těšit s jakou nabídkou filmů k nám tento populární festival přijde v příštím roce.

Projekt vznikl ve spolupráci rodinného centra MaTami, Městského muzea a galerie a Centra Bohuslava Martinů v Poličce, Městské knihovny v Poličce.

Reklama

Výběr článků

Načítám