Hlavní obsah

Muž z Kroměřížska si objednal přes internet auto z Anglie a přišel o peníze

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetovým podvodníkům se pravděpodobně nevyhnul pětačtyřicetiletý muž z Kroměřížska. V pondělí odpoledne policistům v Morkovicích-Slížanech oznámil, že byl podveden a přišel o 69 tisíc korun.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Koncem února si na internetových stránkách nabízejících prodej vozidel vyhlédl inzerát anglického prodejce s nabídkou, která se týkala prodeje automobilu značky Škoda Fabia v hodnotě sto třicet pět tisíc korun. Protože se mu nabídka líbila, rozhodl se koupi uskutečnit,“ informovala dnes policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Veškeré formality s prodejcem vyřizoval elektronickou poštou. Tímto způsobem tak obdržel smluvní podmínky společně s informací, že auto je připraveno k přepravě a dále požadavek na uhrazení zálohy ve výši bezmála šedesát devět tisíc korun. Částku zaslal na zahraniční účet v Německu.

„Zakrátko obdržel e-mail, ve kterém stálo, že kvůli brexitu nelze vozidlo z Anglie vyvést bez zaplacení celé kupní ceny vozidla. Muž odmítl zbytek doplatit. Na to mu bylo sděleno, že si může pro vozidlo přijet osobně, nebo že dostane peníze zpět. Rozhodl se tedy, že chce zálohu vrátit. Po několika dnech opětovně e-mailem požádal o navrácení peněz. Nikdo mu však již neodpověděl,“ popsala událost mluvčí.

Případ nyní policisté prověřují. Podle Simony Kyšnerové za trestný čin podvod pachateli hrozí až dvouleté vězení. V této souvislosti policisté znovu upozorňují na to, aby lidé při objednávání zboží přes internet byli vždy obezřetní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám