Hlavní obsah

Muž utrpěl těžké popáleniny, chtěl se léčit sám, teď je ohrožen na životě

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Českém Těšíně v blízkosti lesnatého porostu mezi Rybářskou ulicí a rychlostní komunikací R48 utrpěl v pátek 14. října ve večerních hodinách těžké popáleniny 57letý muž.

Článek

"Skupinka mužů se pokoušela zintenzivnit hoření rozdělaného ohně a jeden nalil do ohniště nezjištěnou hořlavou kapalinu. Během manipulace s kanystrem pravděpodobně 57letému muži potřísnil kalhoty," informovala por. Mgr. Zlatuše Viačková, tisková mluvčí karvinské policie.

Kalhoty se na muži ihned vzňaly. Ten je dokázal ještě uhasit, nicméně svá zranění nepovažoval za vážná a tak nevyhledal lékařskou pomoc. Jeho stav se však o víkendu zhoršil natolik, že musel být převezen na popáleninové centrum do Fakultní nemocnice v Ostravě.

"Podle vyjádření lékařů utrpěl popáleniny 3. stupně na dolních končetinách v rozsahu 31 %, jeho stav není stabilizován a je ohrožen na životě," doplňuje Viačková.

Policisty o vážném zranění informovali až lékaři. Zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Po ostatních aktérech skutku pátrají. Skupinka mužů na zmiňovaném místě údajně přebývá.

Reklama

Výběr článků

Načítám