Hlavní obsah

Muž roku Kůrka bude hodnotit gaye

Novinky, Marian Kajzer

Josef kůrka, loňský vítěz Muže roku a také jeden z nežádanějších a nejkrásnějších mužských modelů světa, bude letos hodnotit gaye ve volbě o nejsympatičtějšího z ČR a SR - GAYMAN.

Foto: Marian Kajzer

Josef Kůrka, Muž roku 2016

Článek

Celým večerem diváky v sále provedou moderátor rádia Frekvence 1 Luboš Procházka a travesti diva Nadja Mini. V několikačlenné porotě zasedne krom Muže roku 2016 Josefa Kůrky hned několik osobností nejen z Česka a Slovenska, ale také z Anglie, Švýcarska, Německa či J.A.R. Bude mezi nimi například 3. vicemiss ČR 2005 Daniela Bouší Frantzová, finalista Muže roku 2016 Jan Hřebačka, ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová či Mr. Gay Universe 2016 Paul Davies a Mr. Gay Švýcarska 2015 Marco Tornesse.

Akci plně podpořila také stříbrná slavice Lucie Vondráčková, která finalistům (ač v té době bude již v Kanadě) zaslala dárky v podobě svých CD a knížek. Celý galavečer je navíc přímo nabitý hosty, kteří nebudou jen zpívat, ale diváci si přijdou na své také u „Pooldance“ v podání 4. nejsympatičtějšího gaye světa. Vystoupí také Gabriela Urbánková (zpěvačka Hudby hradní stráže), Alice Konečná (muzikál Sibyla), Hanna Pekhart či hvězda televize pro starší generace „Šlágr“ a Gayman 1996 Karel Kekéši.

Nebude se však vyhlašovat jen Gayman 2017, ale také Gayman Internetu, Gayman Sympatie či Gayman Charity, což je letošní novinka. Hlasování probíhá do 14. září, jak přispět svým hlasem uvádějí facebookové stránky akce.

V rámci národního finále se oznámí také jméno Mr. Gay Universe 2017. Letošní ročník je navíc zcela jiný. Stojí za ním jiný realizační tým, jiné je i místo soustředění i jeho průběh. V rámci soustředění finalistů v Rožnově pod Radhoštěm byly předány hygienické pomůcky a potřeby pro dvě Ostravské nemocnice za přibližně 14 tisíc korun. Dar převzal a nemocnicím předal předseda správní rady Nadačního fondu Pavla Novotného, se kterým letos soutěž úzce spolupracuje.

Gayman 2017 se koná pod záštitami ministryně pro místní rozvoj, Hlavního města Prahy, kterou udělila náměstkyně primátorky Petra Kolínská a starosty městské části Prahy 4 Petra Štěpánka. 

GAYMAN Česko Slovenska je pokračovatelem Gay Man ČR, soutěže sympatie, kterou v letech 1992 - 2000 pod patronátem SOHO organizovaly v České Republice některé jeho členské organizace. Soutěž byla a je označována za jednu z nejvýznamnějších společenských akcí gay a lesbické komunity. Finálové večery probíhaly v minulosti obvykle poslední červnovou sobotu při příležitosti Christopher Street Day, celosvětových oslav „gay hrdosti”.

V roce 2010 se soutěž obnovila pod značkou GAYMAN ČR. Od roku 2012 je rozšířena o Slovensko a vedena tak jako GAYMAN Česko Slovenska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám