Hlavní obsah

Muž napadl cizince baseballovou pálkou, společník útočníka ukradl oběti batoh

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli napadení cizince basebalovou pálkou obvinil policejní komisař devětatřicetiletého muže z Valašského Meziříčí z trestného činu výtržnictví. Obvinění si vyslechl i jeho pětatřicetiletý společník, který při útoku ukradl batoh.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Oběma mužům hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ uvedla v pátek 28. července policejní mluvčí Lenka Javorková.

Dvaatřicetiletý cizí státní příslušník žijící v Brně se minulý víkend na dance party v Choryni na Valašskomeziříčsku seznámil se sedmadvacetiletou ženou. Popíjeli alkohol a bavili se až do brzkých ranních hodin. Potom se s jejím souhlasem přesunuli do jejího bytu ve Valašském Meziříčí, kde chtěl cizinec ještě se svým kamarádem přespat.

„V dopoledních hodinách je žena požádala, aby odešli. Protože se jim nechtělo, přivolala si na pomoc přátele, jimž řekla, že má doma problémy se dvěma muži, kteří nechtějí opustit její byt. Než ale pomoc dorazila, oba pánové mezitím odešli. I tak se ale její kamarádi vydali do ulic hledat je,“ sdělila policistka.

Dvojici našli na vlakovém nádraží. Nejdříve na muže začali křičet a potom jeden z agresorů udeřil cizince baseballovou pálkou několikrát do zad. Oba proto před násilníky utekli. Ještě předtím však jeden z útočících mužů sebral cizinci batoh s věcmi, mezi kterými byla i platební karta. „Napadení přivolali policii, která útočníky podle kamerového záznamu a díky osobní znalosti vypátrala,“ dodala Lenka Javorková.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám