Hlavní obsah

Muž jel v kradeném autě, zastavit odmítal

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 28. prosince ve Wilsonově ulici v Praze 1 neunikl pozornosti policistů řidič, který se na silnici choval podezřele - jel totiž v kradeném autě. Místo zastavení začal policistům ujíždět.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Jednatřicetiletý muž z Pardubicka začal z ničeho nic přejíždět z pruhu do pruhu a ohrožoval tak ostatní vozidla. Policisté auto značky toyota pomocí počítače ve vozidle prolustrovali, zda není kradené. A bylo (toyota byla ukradena dva dny před Štědrým dnem na Vlašimsku). Proto se automobil rozhodli zastavit, muž ale začal okamžitě ujíždět. Hlídka policie ho začala okamžitě pronásledovat.

„Svou bezohlednou a agresivní jízdou reálně ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Křižovatku ulic Ke Štvanici – Sokolovská projel na červenou rychlostí přibližně 130 km/h. Červený světelný signál nerespektoval ani v ulici Křižíkova a v nebezpečné jízdě pokračoval dále. Projel ulicí Prvního pluku a skončil v protisměru v ulici Malého. Zde z důvodu vysoké rychlosti nezvládl řízení a naboural do dvou zaparkovaných vozidel, která značně poškodil. Bezprostředně po nehodě začal z místa utíkat,“ uvádí na webových stránkách Policie ČR tisková mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Jeden z policistů muže začal pronásledovat, běžel za ním ulicemi Pernerova, Prvního pluku až do ulice Trocnovská. Tam prchající řidič přeskočil oplocení a běžel k Masarykovu nádraží. Zde mu došly síly, upadl na zem a policista ho zadržel.

Muž byl převezen na policejní služebnu, kde nebyl schopen prokázat svou totožnost a předkládal ukradené doklady. Po zjištění pravé totožnosti policisté zjistili, že po muži je vyhlášeno celostátní pátrání pro majetkovou trestnou činnost po celé České republice. Kriminalisté z Prahy 8 ho například hledali pro trestný čin vloupání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám