Hlavní obsah

MS v aerobiku bylo ve znamení nových královen: stříbro veze Citová

Novinky, Zuzana Rybářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké emoce a výměna generací na aerobikovém trůnu. Takové bylo Mistrovství světa ve sportovním aerobiku a fitness týmech 2017, které právě skončilo v nizozemském Leidenu. Stříbrnou medaili v královské kategorii žen si odváží Adéla Citová, s kariérou se dojemně rozloučila Kristýna Zahradníčková.

Foto: Norbert Farkas (eventphotography.eu)

Zlatá juniorka Karolína Kudláčková

Článek

S největším napětím byly na mistrovství světa tradičně očekávány výkony v kategorii dospělých žen. Letos se totiž klání nezúčastnila mnohonásobná držitelka zlata Australanka Allira Bullová ani loni stříbrná Kristýna Zahradníčková.

Perfektně připravené závodnice z celého světa se tak chopily příležitosti a publiku připravily neskutečný zážitek v podobě skvěle provedených sestav, techniky, zajímavých choreografií i atmosféry.

Českou republiku skvěle reprezentovaly Adéla Citová z Fitness studia Louny a Dukla Praha, Tereza Tydlitátová z Corridoor Teamu a Tereza Kudláčková z Fit Family Club Ústí nad Labem. Na zlato však nakonec nedosáhla ani jedna z nich. Ve velké mezinárodní konkurenci nakonec zvítězila loni bronzová Belgičanka Lissa van Brande a naše Adéla Citová skončila těsně za ní, druhá. Třetí příčku získala Australanka Sandi Heard, čtvrtou naše Tereza Kudláčková a pátou Tereza Tydlitátová.

Když se loučí královny

O dojemnou atmosféru se postarala ale právě naše mnohaletá medailistka na českých i mezinárodních soutěžích – Kristýna Zahradníčková. Ta se na pódiu rozloučila se závodním světem, následovalo vzpomínkové video jako ohlédnutí za její kariérou a velké ovace publika.

Na světovém šampionátu se svými kolegyněmi Lucií Veličkovou a Adélou Citovou z tria Fitness studia Louny právem vybojovala stříbro a z perfektně zvládnuté sestavy byla cítit čirá radost. Prvenství si ale odnášejí Australanky, překvapivě v sestavě s mnohonásobnou mistryní světa v dospělých ženách A. Bullovou.

Letošní mistrovství světa v kategorii dospělých se neslo pro Českou republiku ve znamení stříbrných medailí, kterou získaly také naše dospělé páry Michal Toman a Markéta Koblerová z Fit Studia D, Fitness Center Báry a Hanky Šulcové v kategorii Grande Aerobic či Aerobic team Praha v kategorii Petite Aerobic. V Petite Step si pak OneClub Brno vybojoval bronz.

Nastupuje nová generace šampionů

Zaručenými zdroji medailí není ovšem pro Českou republiku jen kategorie dospělých, ale také juniorů a kadetů. V podstatě ve všech kategoriích jsme získali přední příčky a vyzdvihnout si zaslouží perfektní výkony našich juniorů – zlaté v ženách Karolíny Kudláčkové ze Studio K Barrandov a stříbrné Viktorie Prokopové z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové, v kategorii juniorů mužů Radka Dvořáka z Maniak Aerobik Havířov či juniorského páru Michaely Zelenkové a Luboše Hanuse z Aerobik Studio Dvojka Sedlčany.

Skvělý výkon, který vedl ke zlaté medaili, podalo také naše juniorské trio v sestavě Dominika Herzánová, Marika Podlucká a Andrea Švihálková z Corridoor Teamu.

Největších úspěchů ale dosáhli naši na světovém šampionátu v Leidenu v kategorii kadetů, kde ostatní země téměř nepustili na stupně vítězů. Zlato v ženách kadetkách získala Sabina Juránková z Corridoor Teamu, v mužích Luboš Hanus ze Studia Dvojka Sedlčany, v párech Jáchym Hanák a Zuzana Němcová z MV Team Univerzity Tomáše Bati, v kadetech triích Fitness Center Báry a Hanky Šulcové atd.

Podrobné výsledky na FISAF.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám