Hlavní obsah

Mrakodrap nabídne příchozím výstavu fotografií

Novinky, Blanka Kovandová

Po celý listopad bude ve třetí etáži zlínského Baťova mrakodrapu, budovy č. 21, k vidění výstava fotografií Jitky Kovandové s názvem Kudy chodím. Autorka nabízí svůj osobní pohled na města, různá zákoutí, přírodu... Prostě na místa, kudy ráda a často chodí.

Foto: Jitka Kovandová
Článek

Motivy fotografií, které vznikly především ve Zlíně, Halenkovicích a blízkém okolí, upoutaly autorku svým barevným akcentem nebo zvláštním tvarem, náhodným sousedstvím nečekaných věcí.

"Když procházím lesem, městem nebo blízkým okolím, světlo barvy rozzáří a pro fotografii samo vybízí. Tato pomíjivá kouzla se naštěstí dají uchovat, pokud má člověk zrovna foťák v ruce. I když dávám přednost zádumčivosti černobílé fotografie, je někdy pokušení z barevného zobrazení například v podzimním lese velmi silné," uvedla fotografka Jitka Kovandová.

"Internet je plný dokonalých fotografií. Z mého pohledu jsou však poněkud chladné právě svojí dokonalostí. Jako by je nepořídil člověk, který stojí zády k nám a těší se z toho, co mu svět nabízí. Fotky pro tuto výstavu jsem pořídila pro potěšení svoje a doufám i někoho z diváků," dodala autorka.

Výstava bude volně přístupná široké veřejnosti až do 30. listopadu. Slavnostní vernisáž, na které se o úvodní slovo postará výtvarnice Tatiana Havlíčková, je naplánována na čtvrtek 1. listopadu od 16 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám