Hlavní obsah

Motosalon 2017 je opět po dvou letech v Praze

Novinky, Lenka Žáčková

Mezinárodní veletrh motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení Motosalon se po dvou letech opět koná v areálu PVA EXPO Praha v pražských Letňanech. Slavnostně bude zahájen 2. března a potrvá do neděle 5. března.

Foto: Archiv BVV

Tak toto je MOTOSALON

Článek

Motosalon 2017 tradičně nabídne vše, co ke světu motorek patří. Otevřením veletržních bran se již po osmé zahajuje také aktuální motorkářská sezóna. Každý rok pořadatelé na tiskové konferenci slibují, že bude veletrh větší a pokaždé větší byl. Nejinak je tomu i letos, a to díky nárůstu zájmu firem, které se chtějí prezentovat.

Letos Motosalon obsadí 4 haly. Návštěvníci se mohou těšit na pestřejší skladbu vystavovatelů a na větší plochy, což jistě zvýší i samotný komfort i pro návštěvníky. Očekávat můžete reprezentativní zastoupení významných značek s nejaktuálnějšími novinkami, ale i atraktivní doprovodný program.

Popularitu Motosalonu potvrzuje i účast mnoha známých osobností, ať už z řad profesionálních motorkářů či celebrit, mezi jejichž koníčky patří právě motocykly. Oficiálními tvářemi letošního ročníku jsou jezdci Jakub Kornfeil a Pepa Sršeň. Svoji účast potvrdil také herec David Matásek, Jan Revai, Martin Stránský a Pavel Liška. Moderace slavnostního zahájení v 13.00 hodin se ujmou Daniela Šinkorová a Eva Decastelo.

Návštěvníci si v Praze mohou prohlédnout veškeré velké značky, které působí na českém trhu. Na jednotlivých expozicích se představí např. kompletní japonský čtyřlístek – tedy Honda, Yamaha, Suzuki a Kawasaki, dále nebudou chybět BMW, Harley-Davidson, Ducati, KTM, Husqvarna, Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio, Vespa, Triumph, Victory a Indian a nově i značky Norton či F. B. Mondial.

Nejen rychlé stroje, ale také nabídka oblečení a příslušenství bude pestrá, takže bundy, kombinézy, helmy, páteřáky, rukavice, brašny, maziva, pneumatiky, zabezpečení, komunikátory a mnoho dalšího příslušenství a součástek, prostě vše, co motorkář potřebuje pro pohodovou jízdu, zde najdete.

Anketa Motocykl roku 2017 je i letos vypsána a rozhodnuto bylo, že bude rozčleněna do šesti kategorií – skútry, endura vč. cestovních, klasik vč. chopperů a cruiserů, naked bikes, cestovní silniční motorky a sportovní silniční motorky. Nejúspěšnější modely budou vyhlášeny 4. března na slavnostním večeru v prostorách veletrhu. Koncept soutěže zůstává stejný jako v předešlých ročnících. Hodnocení bude provádět nejen odborná komise, ale také široká veřejnost. Hlasovat mohou zájemci od 1. února na internetových stránkách www.motocyklroku.cz.

Motosalon je největší oborovou prezentací ve střední Evropě, jako jediný motocyklový veletrh s gescí Svazu dovozců automobilů (SDA) – motocyklová sekce a za podpory Sdružení automobilového průmyslu (AIA). Veletrh je zařazen do mezinárodního kalendáře výstav a veletrhů ACEM. Podle dohody společnosti Veletrhy Brno, a.s. a motocyklové sekce Svazu dovozců automobilů se od roku 2010 veletrh Motosalon střídavě koná v Brně a Praze.

Základní vstupné činí 200 Kč, v sobotu pak 250 Kč. On-line vstupenku zakoupíte za 160 Kč. Zlevněné vstupné pro děti od 6 do 15 let, senioři od 60 let, studenti a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P. Otevřeno je denně až do 19:30 hodin, v neděli do 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám