Hlavní obsah

Motorkáři zahájili sezónu v Brně

Novinky, Petr Mráček

Brněnský veletrh MOTOSALON je tradičním zahájením motorkářské sezóny. Letošní ročník začal ve čtvrtek 6. března a potrvá do neděle. Návštěvníci na výstavišti uvidí téměř všechny značky působící na českém trhu a můžou si užít spoustu akcí pro motorkáře.

Foto: Petr Mráček

Motosalon 2014, Brno

Článek

Hodně z těchto akcí je zaměřeno na bezpečnost motorkářů, tradiční jsou zkušební jízdy, velmi zajímavou novinkou je možnost vyjet si na brutálně silných strojích přímo do ulic Brna v doprovodu policistů.

Mezi taháky pro širokou veřejnost patří určitě kaskadérská show a oblíbený glóbus smrti. Po celou dobu veletrhu probíhají autogramiády osobností z motocyklového sportu, návštěvníci budou mít také možnost projet se na brněnském automotodromu. Na Motosalonu je také vystaveno unikátní vozidlo pro vozíčkáře ELBEE, do kterého lze vjet přímo invalidním vozíkem a řídit ho bez přesedání.

MOTOSALON ve čtvrtek po poledni zahájily celebrity, které mají něco společného s motorkami. Hlavním bodem zahájení bylo odhalení motorky Karla Abrahama pro letošní sezónu. Zahájení už tradičně moderoval Standa Berkovec a uvedl řadu známých tváří, které patří mezi motorkáře: herečku a moderátorku Evu Decastelo, zpěvačku Lindu Finkovou, kaskadéra a instruktora motoškoly Pepu Sršně, moderátora Dádu Gondíka, herce a motocestovatele Jana Révaie a Pavla Lišku, závodníka Karla Haniku a tiskového mluvčího Automotodromu Brno Jiřího Smetanu.

Eva Decastelo motorky prožívá: „Já motorky miluji, je to pro mě symbol mužnosti.“ Duší a řidičákem je motorkářka, v praxi prohání skútr - stopadesátku. Zato Linda Finková je drsňačka a sedlá chopper, a to„pětikilo“. Pavel Liška se ukázal trochu jako snílek – motorka je pro něj jen prostředkem k tomu, aby letěl krajinou. S Honzou Révaiem už proletěli Turecko a Kavkaz a na další cesty se chystají. V Gruzii se jim líbilo podstatně víc než v Turecku a oslovila je hlavně příroda. „Ta zelená barva stromů je jak dodělaná ve Photoshopu, vzduch čistý až vás z toho bolí plíce. Lidi jsou tam neskutečně pohostinní, vstřícní, skromní a přátelští," rozplýval se Liška.

Dalibor Gondík je nadšeným propagátorem bezpečnostních doplňků pro motorkáře, především těch, které učiní fanoušky jednostopých miláčku viditelnějšími. Na silnici se tedy mění ve svítící kometu, která pomocí reflexních prvků ozařuje své okolí. Vizáž komety zachovává i při běhání, pouze rychlost je v tomto případě nižší.

Po odhalení svých motorkářských duší se hosté ujali odhalení dalšího – závodní motorky Karla Abrahama pro letošní sezónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám