Hlavní obsah

Most v Židlochovicích je plný květin

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most přes řeku Svratku v Židlochovicích podstatně změnil svůj vzhled. Díky bohaté květinové výzdobě, která se na něm nedávno objevila, již nepůsobí tak nevýrazným šedivým dojmem, ale mnohem veseleji.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Vedení města se inspirovalo při zahraničních návštěvách měst a obcí, kde je květinová výzdoba běžná. Městská rada návrh na výzdobu projednala na svém zasedání, doporučila jej k realizaci a současně vyčlenila z rozpočtu potřebné finanční prostředky.

Realizace návrhu se ujala místní zahradnická firma Hortis, která na akci poskytla významnou dotaci, takže náklady byly pro město přijatelné. Po instalaci truhlíků s květinami se již o výzdobu stará město samo prostřednictvím takzvané čety veřejně prospěšných prací.

Ta od letošního května používá k údržbě městské zeleně a chodníků zcela nový stroj, který město za tím účelem pořídilo. Ve výběrovém řízení nejlépe uspěl dánský stroj City ranger 2250 od firmy Nilfisk. Prakticky se jedná o univerzální kloubový nosič nejrůznějších přídavných zařízení, potřebných pro údržbu.

Shodou okolností se židlochovický most přes Svratku začal stavět právě před čtvrt stoletím. Současná květinová výzdoba se tak může brát nejen jako zkrášlení centra města Židlochovic, ale i jako oslava tohoto relativně významného výročí.

Reklama

Výběr článků

Načítám