Hlavní obsah

Moruša Biela Jany Kirschner opět rozkvete

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská zpěvačka Jana Kirschner vyráží opět na své turné a představí se i v Čechách a na Moravě.

Foto: Petr Mráček

Jana Kirschner

Článek

Jana Kirschner představila v loňském roce svůj nový a výjimečný projekt Moruša. V listopadu, pod hlavičkou vydavatelství Slnko Records, vyšla jeho první část Moruša Biela. Následovalo úspěšné slovenské turné a vyprodaný prosincový koncert v pražském Divadle Archa. 

Moruša Biela nadchla hudební kritiky i širokou veřejnost a již několik měsíců patří k nejprodávanějším albům na Slovensku a v České republice. A dokonce je velmi pravděpodobné, že se dočká i mezinárodního ocenění. V aktuálním žebříčku World Music Chart Europe je totiž na šestém místě a stále stoupá.

„Jsem nesmírně vděčná za tento obrovský úspěch a věřím, že se Moruša dostane i na evropské festivaly a koncertní pódia. Téměř každý týden se nám ozývají například dýdžejové z různých evropských rádií. Některé skladby z Moruše tak zní v Rakousku, Itálii, Španělsku anebo Německu,” vypráví Jana a dodává: „Je to krásný paradox, že právě díky tomuto albu se nám otevřely dveře do světa.” 

Nyní se zpěvačka připravuje na sérii jarních koncertů. První z nich se uskuteční 16.května v brněnském klubu Semilasso, kde se na pódiu sejde kompletní sestava - celkem 15 muzikantů z České republiky a Slovenska. 

Během brněnského koncertu navíc proběhne křest limitované edice Moruša Biela, která vyjde na vinylech v dubnu u vydavatelství Slnko Records. Každý vinyl bude očíslován a pořídit si ho můžete buď na www.slnkorecords.sk, nebo přímo na brněnském koncertě. Vinyl si budete moci nechat osobně podepsat přímo od zpěvačky, po koncertě totiž proběhne autogramiáda.

Termín vydání připravovaného alba Moruša: Čierna je 20. října 2014.

Související témata:

Výběr článků

Načítám