Hlavní obsah

Moravský ornitologický spolek zve na letošní poslední exkurzi

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stalo se již dlouholetou tradicí, že Moravský ornitologický spolek – středomoravská pobočka České společnosti ornitologické pořádá exkurze do různých atraktivních míst s bohatým zastoupením ptačích druhů. Nejinak tomu je i letos.

Foto: Adolf Goebel

Koliha velká na Hradeckém rybníku v Tovačově.

Článek

V programu akcí pro veřejnost, který byl podporován Lesy České republiky, zbývá poslední z letošních exkurzí. Proběhne v sobotu 19. listopadu na tovačovských rybnících.

Sraz účastníků je u sádek Hradeckého rybníka v 10.50 hod. Později příchozí zájemci se mohou k exkurzi přidat i kdykoliv později přímo na hrázi rybníka. Za špatného počasí se exkurze nekoná.

Podle Adolfa Goebela, vedoucího exkurze, budou k vidění mimo obvyklých druhů ptáků i severské druhy, které se u nás zastavily na tahu do zimovišť. Na Tovačovsku se nyní zdržuje několik orlů mořských, kolihy velké, kulíci zlatí a čejky chocholaté. Na štěrkopískových jezerech u Annína se v tomto období objevují potápky rudokrké, potáplice severní a malé.

Reklama

Výběr článků

Načítám