Hlavní obsah

Moravskoslezský kraj vytřídil téměř 2 000 tun elektroodpadu

Novinky, Ivana Borovková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V soutěži O keramické sluchátko, kterou pořádá nezisková společnost Asekol ve spolupráci s Moravskoslezským krajem, byly oceněny města a obce Moravskoslezského kraje za třídění elektroodpadu.

Foto: Ivana Borovková

Diplomy a ceny předala představitelům vítězných obcí Jarmila Uvírová, náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje (vlevo na snímku).

Článek

Vítězství v kategorii do 1 500 obyvatel obhájila obec Tvrdkov a v další kategorii nad 1 500 obyvatel dominovala obec Těrlicko. Občané Frýdlantu nad Ostravicí, v kategorii obcí s rozšířenou působností, obhájili své vítězství již popáté. Diplomy a ceny předala představitelům vítězných obcí Jarmila Uvírová, náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje.

Mezi odevzdané elektrospotřebiče se řadí například počítače, televize, rádia, fotoaparáty, videokamery nebo telefony. Obyvatelé věnují třídění nepotřebného elektra stále větší pozornost, což se odráží také na celkových výsledcích - za rok 2017 se vytřídilo v Moravskoslezském kraji bezmála 2 000 tun. Moravskoslezský kraj se tak řadí na 4. místo v mezikrajském srovnání, které provádí společnost Asekol.

Co se týče samotných vítězů v jednotlivých kategoriích, tak v uplynulém roce v přepočtu na jednoho obyvatele odevzdali v Tvrdkově k ekologické recyklaci celkem 10,3 kg drobných elektrospotřebičů, v Těrlicku 7,6 kg a ve Frýdlantu nad Ostravicí 3,8 kg drobných elektrospotřebičů. Skokanem roku 2017 se stala obec Kunčice pod Ondřejníkem s nárůstem sběru mezi lety 2016 a 2017 o 3,4 kg na obyvatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám