Hlavní obsah

Moravská etapa rallye veteránů se v pátek odpoledne zastavila v Dolních Vítkovicích

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 24. července se v Ostravě zastavil konvoj historických vozidel v rámci 18. ročníku tradiční mezinárodní přehlídky historických vozidel Beskydské rallye 2015. Odpoledne se tito krasavci přepravili do téměř centra Ostravy do Dolní oblasti Vítkovice, kde si vozy opět prohlédlo až do 17 hodin velké množství zájemců.

Foto: Josef Zajíc

Beskydská rallye 2015 v Ostravě: Dolní oblast Vítkovice 24.7.2015

Článek

Beskydská rallye 2015 je největší setkání historických vozidel na Slovensku a je pravděpodobné, že také v České republice. Zúčastňuje se 151 posádek z Evropy na vozech stáří od roku 1906 až do roku 1970. Z toho s námi jede sedm motorek, které jsou z období let 1906 až 1930, popsal Václav Dostálek, ředitel Beskyd rallye 2015.

„Jsme rádi, že se můžeme zastavit právě v Ostravě a především zahraničním účastníkům ukázat nejen krásy okolí Ostravy, ale také její krásy zachovalých industriálních objektů jako je třeba Vysoká pec č. 1 s její nástavbou, Multifunkční aula Gong postavená z plynojemu nebo moderní stavba Světa techniky, " dodal Dostálek.

V  sobotu 25. července vyjeli  na Slovenskou etapu opět z Malenovic přes Velkou Raču, Oščadnici, Krásnou nad Kysucou, Čadcou, Turzovkou a přes staré Hamry se dostanou zpět do Malenovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám