Hlavní obsah

Modelka Zuzana Stráská předala ve zlínské nemocnici pelíšky pro miminka

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takzvaná dětská hnízda pro předčasně narozené děti předala Novorozeneckému oddělení Krajské nemocnice T. Bati česká modelka Zuzana Stráská. Zapojila se tak do projektu MimiConcept, který podporuje tímto způsobem několik porodnic v České republice.

Foto: Adéla Čuříková
Článek

Zuzana Stráská sice pochází ze Zlína, ale rodit měla původně v místě svého bydliště.

„Byla jsem zrovna ve Zlíně a měla akutní problém, kdy mi hrozil předčasný porod. Do Prahy už jsem proto neodjela. Možná to tak mělo být, protože taková péče, příjemný personál a snaha prožít přirozený porod není jen tak někde. Další mimi budu asi rodit také ve Zlíně,” řekla s úsměvem Zuzana Stráská.

Když ležela ve zlínské nemocnici, začala se zajímat o příběhy předčasně narozených dětí.

„Zjistila jsem, že každé dvanácté dítě je narozené předčasně. A že "vypiplání" těchto miminek a práce lékařů i rodičů – to vše je velmi náročné. Proto jsem se zapojila do projektu MimiConcept. Abych mohla alespoň částečně dětem, rodičům i lékařům zpříjemnit péči o tyhle malé uzlíčky,” dodala Zuzana Stráská s tím, že její v srpnu narozená Ema naštěstí – přestože se narodila měsíc před termínem porodu – speciální péči nepotřebovala.

Projekt MimiConcept se zabývá výrobou produktů, souvisejících s kvalitním spánkem dětí do tří let. Zlínské porodnici věnovali prostřednictvím Zuzany Stráské deset dětských hnízd.

„Vítáme každou pomoc, která zkvalitní pobyt předčasně narozených dětí v naší nemocnici. Miminka se v podobných pelíšcích cítí velmi dobře a mají větší pocit bezpečí,” dodal primář Novorozeneckého oddělení Krajské nemocnice T. Bati MUDr. Jozef Macko.  

Reklama

Výběr článků

Načítám