Hlavní obsah

Moc nebilancuji, raději se přece jen dívám dopředu, říká zpěvačka Eva Pilarová

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Činorodost provází celou její kariéru. Eva Pilarová má za sebou úspěchy, k nimž patří třeba i čtyři zlatí slavíci. Dodnes koncertuje, což dokládá i letos samostatnými vystoupeními či plánovaným jarním turné s několika svými kolegy. Koncem roku ji čekají jubilejní koncerty k 55 letům na scéně.

Foto: archiv Evy Pilarové

Tuto kytku dostala Eva Pilarová na Open Air Festivalu v Trutnově 2014.

Článek

Bilancujete ráda? Jaký pro vás byl loňský rok?

Moc nebilancuji, raději se dívám dopředu, ale jsou koncerty, na které nelze zapomenout. Vloni jsem už potřetí zpívala na Open Air Festivalu Trutnoff a jsem ráda, že i toto třetí vystoupení můžu považovat spolu s prvními dvěma za své životní. V roce 2009 mě prohlásili královnou festivalu a můžu říct, že „moji poddaní“ mi přízeň stále zachovávají, což je pro mě je tou největší odměnou. Neumíte si představit, jaký mám pocit, když mladí lidé zpívají padesát let staré písničky spolu se mnou.

Na jaře vás čeká po halách v řadě českých měst Evergreen tour. Co to bude za pořad a kdo v něm vystoupí?

Diváci budou mít možnost poslechnout si řadu hitů z minulého století. Pořad bude uvádět Pavlína Filipovská spolu s Karlem Štědrým, kteří samozřejmě i zazpívají. Dalšími účinkujícímu budou Yvetta Simonová, Josef Zíma, Viktor Sodoma, Karel Kahovec a já. K tomuto turné vychází i CD, na kterém každý z nás má dvě skladby. Doprovázet nás bude orchestr Karla Vlacha, který řídí Dalibor Kapras.

Pokud vím, tak jste nepolevila ani ve vaší fotografické tvorbě i výstavní činnosti. Kde budete v nejbližší době vystavovat?

28. ledna budu mít v Brně vernisáž už devětapadesáté výstavy „fotoobrázků“, tentokrát společnou s brněnskou fotografkou Helenou Štefanovou. Na tento rok už mám nabídky na šest dalších výstav... Zatím nevím, jestli to všechno zvládnu, protože zpívání mám také dost a je to přece jen mojí prioritou.

Letos na podzim oslavíte pětapadesát let na scéně. Prozradíte, co se všechno chystá v souvislosti s tímto výročím?

Vyjde mi BOX 55, ve kterém bude 55 mých oblíbených receptů, 55 fotoobrázků a CD i vinylová deska s novými skladbami, ale i starými, nově nazpívanými. Moc se těším na duet s Karlem Gottem z filmu Kdyby tisíc klarinetů - Dotýkat se hvězd, který si zopakujeme po rovných padesáti letech. Také chystáme tercet spolu s Vojtou Dykem a Matějem Ruppertem a nový duet s třináctiletým Tomášem Ringelem.

Připravuji i dva galakoncerty - 27. října v rodném Brně v Mahenově divadle a 29. října v pražské Lucerně se skvělými hosty - s již zmíněnými Vojtou Dykem, Matějem Ruppertem a Tomášem Ringelem, ale také s Petrem Vondráčkem a s Lokomotivou, skupinou Wohnout a Karlem Gottem. Doprovázet bude Big band Petra Soviče a moje kapela, kterou vede Vít Fiala. Tak jen aby Pán Bůh zdraví dal...

Související témata:

Výběr článků

Načítám