Hlavní obsah

MMA show Road To The Cage s příbramskou účastí

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Turnaj největší české MMA organizace GCF, se uskuteční 21. března v pražské Aréně Sparta na Podvinném mlýně. Show, ve které bojovníci zápasí v osmihranné kleci podle pravidel MMA přinese celkem jedenáct zajímavých duelů a hned tři budou titulové.

Foto: archiv GCF

šampion GCF do 93 kg Jiří Procházka (vlevo), jenž se představí v hlavním zápase večera

Článek

Ty doplní hlavní superfight večera, ve kterém se představí česká naděje, šampion GCF do 93 kg, Jiří Procházka proti německému soupeři Dawidu Baziakovi, veteránovi nejprestižnějších evropských soutěží.

Celý galavečer odstartuje duel mezi Ladislavem Erdélyim z Přibrami a milovickým Tomášem Peleškou. Ladislav Erdélyi, jenž v Příbrami vede team KBC Příbram MMA a spolupořádá turnaje GCF, nastoupí do zápasu ve 47 letech!

Ve střední váze se utkají Tomáš Penz a Petr Beránek. Je to jejich první vzájemný zápas a ocekava se, že se nebude rozhodovat na body, neboť oba dva své zápasy rádi ukončují před limitem. Borci přípravu na turnaj vzali velmi vážně: Beránek prochází tréninkem v londýnském klubu Shootfighters, Penz zase v polském gymu u jedné z nejlepších středních vah světa Mameda Khalidova.

Ve váze do 61 kg je velmi zajímavý odvetný zápas mezi českou stálicí Filipem Mackem a slovenským Miroslavem Kubáněm. Jejich první setkání skončilo remízou. Velkým lákadlem bude i účast českého veterána Jaroslava „Číňana“ Poborského, který nastoupí ke svému šestapadesátému zápasu. Postavi se proti poděbradskému talentu Vítu Vávrovi.

V dalších soubojích před titulovými zápasy uvidíme známé bojovníky, kteří patří mezi to nejlepší co česká scéna nabízí např. Marek Pilař, David Marcina, Rudolf Kříž či Víťa Mrákota.

Poslední čtveřici zápasů odstartuje titulový fight mezi Michalem Lebduškou a Matheusem Kuznikem, kteří se střetnou o volný titul váhy do 66 kg. Oba patří k mladým talentům. Druhý titulový zápas proběhne v lehké váze (do 70 kg). Predstavi se šampión Kozma. Ve své čtvrté obhajobě titulu bude čelit Miroslavu Štrbákovi ze Slovenska. O dočasný titul ve váze do 77 kg (současný držitel titulu Josef Král je kvůli zranění dlouhodobě mimo) se utkají slovenský šampion Robert Pukáč a český Patrik Kincl, jenz se pripravuje ve švédském Goteborgu.

Zlatý hřeb večera obstarají dva zástupci polotěžké váhy (do 93 kg) v podobě Jirky „Denisy“ Procházky a Poláka Dawida Baziaka. Procházku si fanoušci budou nepochybně pamatovat z titulového zápasu s Martinem Šolcem, kterým se oba borci nesmazatelně zapsali do dějin českých bojových sportů. Procházka si tehdy zajistil titul šampiona GCF. Tentokrát bude čelit veteránovi polské KSW a ruské M-1Global Dawidu Baziakovi.

Procházka má se zahraničními soupeři bilanci dvou výher a dvou porážek a pokusí se tuto bilanci s Baziakem vylepšit o další výhru. I Procházka se připravuje v zahraničí, a to u Karlose Vemoly ve Velké Británii. Před začátkem galavečera bude autogramiáda dvou šampiónu GCF, do Viktora Pešty, jenž minulý měsíc podepsal kontrakt s americkou UFC a Karlose Vemoly, našeho momentálně nejlepšího bojovníka.

Turnaj GCF 27: Road To The Cage se bude konat 21. 3. 2014 v Aréně na Spartě v Podvinném mlýně, start je v 19:30. Lístky lze zakoupit v síti Ticketstream.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám