Hlavní obsah

Mladý talentovaný fotograf na cestě ke svému snu i díky podpoře ArteFondu Jiřího Mádla

Novinky, Renata Majvaldová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednadvacetiletý Ladislav neměl nikdy na růžích ustláno. Od tří let vyrůstal v dětském domově a vše čeho dosud dosáhl, je výsledek píle a velkých snů. Jeho talentu si všiml také zakladatel ArteFondu, herec a režisér Jiří Mádl, který Láďu podpořil a slavnostně mu předal zrcadlový fotoaparát.

Foto: archív yourchance

Láďa s Jirkou Mádlem po předání fotoaparátu

Článek

Ladislav Rostaš se narodil v roce 1999 v slovenském městě Trebišov. Již od dětství se s ním život nemazlil a kroky osudu ho již ve třech letech zanesly do dětského domova ve Vysoké Peci. Letos absolvuje studium oboru Zahradník, ale jeho láska k focení a fotografii jsou poslední léta silnější a silnější. Láďovým snem je mít svůj ateliér a fotit lidi. Baví ho fotit svatby a celebrity. Má za sebou svoji vernisáž fotek i první výstavu v Galerii Jirkov.

„Byl jsem nervózní a zároveň jsem se těšil na fotoaparát, Jirku a lidi z týmu Začni správně. Atmosféra byla příjemná a měl jsem obrovskou radost, že se mi splnilo mé přání. Moc děkuji Jirkovi, Začni správně, celému týmu yourchance a hlavně Standovi Görgovi. Je super, že ArteFond existuje a že může mnoha mladým lidem pomoci v rozvoji talentu a uměleckých snů,“ popisuje atmosféru a pocity z předání obdarovaný Láďa.

Již z názvu dobročinného projektu ArteFond je zřejmé, jaký zájem dětí fond již tři roky podporuje. Prostředky ArteFondu jsou určeny na rozvoj umělecky nadaných dětí z dětských domovů a pěstounských rodin. Cílem je rozvoj mladých talentů, jejich odborné vedení a podpora ve studiu uměleckých škol, ale i v zájmové činnosti, ať už jde o herectví, hudbu, tanec, fotografii a samozřejmě filmové profese a multimédia.

„O něčem podobném jsem přemýšlel již dlouhý čas. Sám moc dobře vím, jak nejistá jsou umělecká povolání a jak těžké je se v tomto kumštu prosadit. O to více mě vždy těší, že může ArteFond pomoci, že to má smysl a plníme sny talentům, jako je právě dnes Láďa. Jeho fotky jsou skvělé a přeji mu stovky a třeba tisíce takových, které ho posunou k svému snu, na špičku v oboru a mezi opravdové profíky,“ odpovídá Jiří Mádl na otázku, jak přišel k myšlence pomáhat dětem z dětských domovů a proč právě v této oblasti.

ArteFond spravuje obecně prospěšná společnost yourchance, kterou v roce 2010 založily Jana Merunková a Gabriela Křivánková. V loňském roce podpořil ArteFond Dětský domov v Mikulově v projektu Kukátko pro Edu, s nímž děti zabodovaly a postoupily do finálového kola soutěžní přehlídky dětských domovů Nejmilejší koncert. Další finanční pomoc loni putovala sedmnáctiletému talentu, nadějnému zpěváku Lukáši Mazačovi, kterému fond pomohl s vydáním prvního CD Na vlnách a také s tvorbu videoklipu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám