Hlavní obsah

Mladík ze Vsetínska obchodoval s drogami ve velkém

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marihuanu, extázi i kokain prodával takřka po celé České republice osmadvacetiletý muž ze Vsetínska. V polovině října jeho nelegální činnosti učinili přítrž vsetínští kriminalisté.

Foto: Policie ČR

Drogy nalezené při domovní prohlídce.

Článek

„Policejní komisař před několika dny muže obvinil z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy,“ informoval v pondělí 5. listopadu policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Kriminalisté pracovali na zmapování činnosti prodejce drog několik měsíců. „Získali informace za období od roku 2013, podle nichž prodával marihuanu v množství od několika desítek gramů po půl kila. Prodejní cena gramu se pohybovala v rozmezí od sta do sto dvaceti korun. Prozatím zjistili obchody v objemu téměř osmi kilogramů marihuany,“ upřesnil policista.

Obviněný prodával marihuanu na několika místech vsetínského okresu, většina obchodů ale proběhla ve Vsetíně. Drogy od něj odebírali čtyři muži ve věku od jednadvaceti do třiceti let z vsetínského okresu i ze zahraničí. Kriminalisté také zjistili, že dealer marihuanu sám nakupoval na několika místech Moravy.

Marihuana ale nebyla jediným obchodním artiklem překupníka. „Mladík obchodoval ve velkém i s extází a kokainem, což potvrdily nálezy při domovní prohlídce v jeho působišti. Kriminalisté nalezli sáčky se sušinou, tablety zelené barvy a sáčky s krystalickými látkami bílé a okrové barvy,“ sdělil policejní mluvčí.

Výsledky testů podle Malcharczika ukázaly na kokain a extázi. Bonusem potom bylo objevení peněz souvisejících s mužovou kriminální činností. Jednalo se o půl milionu v korunách a euro.

Reklama

Výběr článků

Načítám