Hlavní obsah

Mladík si čekání na MHD krátil malováním po zábradlí, skončil na policii

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážníci městské policie zadrželi ve středu 2. listopadu v Praze 11 mladíka, který si krátil čekání na MHD malováním po zábradlí u zastávky.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Na mladého muže, který maloval na betonové zábradlí u zastávky MHD v ulici Chilská v Praze 11, zavolal městskou policii kolemjdoucí. Mladík měl údajně kreslit černým fixem po zábradlí.

Na místo před devátou hodinou večerní dorazila hlídka strážníků, která na místě nalezla zmíněného mladého muže, jak maluje fixem na zábradlí betonového sjezdu pro kočárky.

„Hlídka muže vyzvala k prokázání totožnosti a pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu ho omezila na osobní svobodě. Devětadvacetiletý Jihočech byl následně předán Policii ČR k dalšímu opatření,“ informovala mluvčí strážníků Jana Přikrylová.

Mladík, i když zastávku pomaloval pouze černým fixem, může být obviněn z trestného činu poškození cizí věci, za což mu hrozí odnětí svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám