Hlavní obsah

Mladíci nastražili na cestující špendlíky v sedadlech autobusu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 4. dubna zadrželi policisté v Štúrově ulici v Praze 4 mladíky, kteří do sedadel autobusu MHD nastražili špendlíky, o které se mohli cestující poranit.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Během večerní jízdy autobusu v Praze 4 si řidič všiml podezřelého chování dvou osmnáctiletých chlapců, kteří neustále přesedávali z místa na místo a nakonec vystoupili na zastávce Nemocnice Krč.

Když do autobusu nastoupili noví cestující, všimli si, že v několika sedadlech jsou nastraženy špendlíky. Cestující by se tak mohli poranit nebo poničit oděv. Některé špendlíky byly i v opěradlech sedadel, což by mohlo způsobit vážnější zranění hlavně dětem.

Řidič okamžitě informoval policii na lince 158 a hlídce, která ho zastihla v zastávce Zálesí, popsal dva podezřelé mladíky.

„Policisté vypátrali dva osmnáctileté mladíky v Štúrově ulici a následně byli pro své počínání odvezeni na policejní služebnu. Ke konkrétnější kvalifikaci jejich jednání bude stěžejní vyčíslení vzniklé škody ze strany poškozeného dopravce,“ sdělil tiskový mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám