Hlavní obsah

Mladí sparťané se připravují na Ligu mistrů

Novinky, Roman Smetka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladí sparťané odjíždějí 4. června na fotbalový turnaj v Berlíně. V rámci projektu Fotbalem k přátelství se sejdou se svými vrstevníky z celé Evropy, mimo jiné z týmů jako Chelsea, Lazio Řím, Atlético Madrid, aby poměřili své fotbalové umění a aby si vyzkoušeli prostředí profesionálního fotbalu.

Foto: Roman Smetka

Mladí sparťané

Článek

Odměnou jim bude i to, že si zafandí přímo na finále Ligy mistrů. Vedle regulérní ligové soutěže tak kluci v současné době řeší ještě jiné příjemné povinnosti – přípravu na souboje s těmi nejlepšími v rámci Evropy.

Sparťanský trenér Roman Mrázek vezme s sebou do Berlína i své dva klenoty, tedy Adama Hložka a Matyáše Kozáka, kteří dohromady nastříleli v dosavadním průběhu ligy čtrnáctiletých více než sedmdesát branek.

Nový Rosický a Lafata?

„Kluci se zdravě hecují, ale důležité je, že skvěle pracují pro tým a jsou kamarádi.  A o to přeci ve fotbale jde, ne? Přátelství je totiž jednou z hlavních myšlenek projektu Fotbalem k přátelství,“ řekl trenér Mrázek.

Účast těchto mladých hráčů je ale pod dohledem i nejvyššího vedení Sparty. „Je důležité, aby se kluci potkávali s mezinárodní konkurencí, posiluje je to, pomáhá a zároveň si mohou vyzkoušet, že navzdory soupeření na hřišti, jsou přátelství a vzájemný respekt tím nejdůležitějším. A třeba za pár let z těchto kluků vyrostou další Láďa Krejčí nebo Venca Kadlec, “ řekl k chystanému turnaji Fotbalem k přátelství v Berlíně trenér A-mužstva Zdeněk Ščasný.

Hráči ale nepojedou do Berlína sami, jen s trenéry. Doprovázet je bude mladý novinář Daniel Archalous, student bilingvního gymnázia Open Gate, který bude po celou dobu mapovat působení mladých sparťanů, přispívat na sociální sítě a vyzkouší si klasickou tiskovou konferenci.

V Berlíně se taky bude předávat pohár devíti hodnot. Ten je určen klubu účastnícímu se letošního ročníku Ligy mistrů a o jeho zisku rozhodují samy děti na Fotbalovém fóru na základě sociálních aktivit samotného klubu. Pohár navrhl známý německý designer Achim Ripperger a spojuje v sobě přátelství, rovnost, férovost, zdraví, mír, oddanost, vítězství, tradici a čest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám