Hlavní obsah

Mladí mají šanci. V Národním divadle moravskoslezském vzniká Divadelní ateliér

Novinky, Josef Zajíc

V Národním divadle moravskoslezském v Ostravě vrcholí přípravy nového projektu pro studenty. Pod záštitou Ateliéru pro děti a mládež při NDM vzniká Divadelní ateliér, který se tak připojí vedle již tradičního Baletního studia a dvacetiletého Operního studia k dalším vzdělávacím aktivitám divadla.

Foto: Foto: Archiv NDM

V Ostravě vzniká Divadelní ateliér. 30.9.2015.

Článek

Divadelní ateliér je letošní novinkou Ateliéru pro děti a mládež při NDM, který si klade za cíl edukaci dramatickým uměním. S mladými lidmi spolupracuje Ateliér pro děti a mládež již pět let, v průběhu kterých zorganizoval již nespočet workshopů k inscenacím, besed s umělci, letních divadelních škol a dalších projektů.

„K nápadu na vznik Divadelního ateliéru nás přivedl ohlas účastníků oblíbených letních hereckých škol. Zjistili jsme totiž, že se kolem našeho divadla vytvořilo společenství mladých lidí, se kterými je radost tvořit a být - a že bychom rádi jejich zájem o divadlo ještě více upevnili a prohloubili,” uvedla divadelní lektorka Jana Cindlerová.

„Společná setkání divadelních lektorů a umělců NDM se členy Divadelního ateliéru budou probíhat jednou za týden a jejich náplň bude velmi pestrá. Členové se mohou těšit například na zkoušky profesionálních inscenací, stejně jako na zkoušky vlastní, na specializované workshopy s umělci NDM, společné návštěvy divadelních představení a následné odborné diskuse, na veřejné prezentaci vlastní autorské divadelní činnosti ve zkušebně Divadla Antonína Dvořáka, které slouží jako divadelní prostor i pro některé profesionální inscenace NDM,” doplnila Mgr. Marcela Bednaříková, tisková mluvčí a PR Národního divadla moravskoslezského.

Zájemci ve věku 12 - 16 let se mohou přihlásit na e- mailové adrese atelier@ndm.cz, kde poskytnou divadelní lektorky více informací. První setkání je naplánováno 6. října ve zkušebně Divadla Antonína Dvořáka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám