Hlavní obsah

Mladí křesťané přijeli „objevovat poklad“ do Českého Těšína

Novinky, Ester Pluskalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku do pondělí proběhlo 13. setkaní mládeže v Českém Těšíně. Akce se zúčastnilo přes 300 lidí. Hlavní řečnicí byla Paige Allen z Texasu. Organizátoři připravili bohatý program.

Foto: David Hejret

Koncert slovenské kapely Tretí deň

Článek

Od pátečního odpoledne se do Českého Těšína hrnuly skupinky mládežníků, nejen z Apoštolské církve, aby spolu tradičně strávili prodloužený víkend. Akce se koná každoročně již 13 let, v různých městech.

Téma letošního sjezdu - Tajemství pokladu - vycházelo z biblického verše v knize Matouše 13. kapitola, 14. verš a zní: Království nebeské je jako poklad ukrytý v poli, který někdo najde a skryje; z radosti nad tím jde, prodá všecko, co má, a koupí to pole.

Na 300 mladých lidí ve věku mezi 15 - 25 roky naslouchalo řečníkům, kteří povzbuzovali ke hledání pokladu v životě každého člověka. Mládež se měla zamýšlet nad tím, co je pro ni v důležité a za čím chce jít.

Organizátoři naplánovali i semináře zabývající se rozvojem křesťanského života jedince. Workshopy byly zaměřeny na praktickou zkušenost s vedením hudebníků nebo životem ve vztahu. Sjezd obsahoval také hudební část. Pozvání přijala česká křesťanská kapela Deep Inside. Slovenská kapela Tretí deň zajistila koncert v sobotu večer.

Mládežníci byli z akce nadšení. „Sjezd byl moc super! Splnil přesně to, co jsem očekávala. Naplnil mě Boží radostí,” komentovala svůj zážitek jedna z účastnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám