Hlavní obsah

Mladí kanadští basketbalisté si udělali zastávku v Kralupech

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti z Hamiltonu v kanadské Ontariu si dali předvánoční dárek a zaletěli si zasportovat do střední Evropy.

Foto: Martin Tlustý

Hamilton v bílém, Kralupy v černém.

Článek

Po pátečním čaji o páté se kralupští basketbaloví junioři utkali v přátelském mezinárodním utkání se studenty Hillfield Strathallan College z Hamiltonu v kanadské provincii Ontario.

Utkání bylo velmi vyrovnané a kvalitativně šlo minimálně o naši krajskou úrovneň. Celé utkání se oba týmy střídavě ujímaly vedení, a to vždy s minimálním náskokem.

Ke konci hosté ze zámoří poněkud přitvrdili a před závěrem utkání už stála celá kanadská výprava na nohou a mohutně povzbuzovala své hráče na palubovce. V povzbuzování však nezaostávaly ani desítky kralupských fanoušků a fanynek vyzbrojených trumpetami a bubínky. Utkání sice celkově skončilo 54:59 pro Kanaďany, ale kralupští junioři jim byli více než důstojným soupeřem.

Kralupy byly již pátým místem na spanilé jízdě mladých Kanaďanů po střední Evropě. Mimochodem, v jejich evropském itineráři se kromě Kralup nad Vltavou objevilo Brno, Vídeň, Salzburg a Mnichov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám