Hlavní obsah

Mladí hosté ze sousedního Bavorska obdivovali krásy jižních Čech

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žáci 9. ročníků Církevní základní školy (CZŠ) Rudolfovská v Českých Budějovicích přivítali v úterý 2. dubna své vrstevníky z Reálné školy Grafenau v sousedním Bavorsku. Společně prožili krásný den a v neposlední řadě si ověřili své jazykové znalosti.

Foto: Kateřina Štruncová

Společné foto před zámkem

Článek

„Nejednalo se o náhodnou návštěvu,” prozradila Mgr. Iva Hrabánková, učitelka němčiny na CZŠ. „Realschule Grafenau je naším partnerem již 9 let. Každý rok dochází ke 2 až 4 setkáním vždy střídavě v Jihočeském kraji a v Bavorsku,” uvedla pedagožka.

Jedná se o projekt Škola bez hranic, který je spolufinancován Evropskou unií v rámci Dispozičního fondu. Zatímco na podzim si hosté podrobně prohlédli školu a zábavnou formou poznávali historické jádro Českých Budějovic, v jarním termínu je čekal výlet na zámek Hluboká.

Po prohlídce následoval dobrý oběd a poté setkání se zvířaty v ZOO Ohrada. „Hodně památek, krásná příroda, příjemné počasí, dobré jídlo,” pochvalně se vyjadřovali němečtí žáci i jejich učitelé.

Již nyní se všichni těší na další setkání. To se uskuteční ještě letos v červnu v Grafenau. V malebném městečku uprostřed Bavorského lesa čeká české žáky další dobrodružství...

Reklama

Výběr článků

Načítám