Hlavní obsah

Mladí gymnasté a gymnastky z Ostravy se předvedli při soutěži

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obvodní soutěž v gymnastice uspořádali ve středu 4. dubna pod vedením Romana Olši učitelé Základní školy MUDr. Emílie Lukášové z Ostravy-Hrabůvky.

Foto: Josef Zajíc

Rozhodčí Roman Olša sleduje přeskok přes kozu našíř.

Článek

Ve středu 4. dubna dopoledne se sešlo 55 dětí ze základních škol městského obvodu Ostrava-Jih k soutěži v gymnastice dívek a chlapců.

Dívky soutěžily ve čtyřboji jednotlivců a družstev. Cvičily na kladině, v prostných, přeskoku a na hrazdě. Pro chlapce organizátoři připravili trojboj složený ze cvičení na hrazdě, přeskoku a v prostných.

Učitel Roma Olša připravil sestavy, které byly nenáročné, takže se všichni mohli dobře v rámci hodin tělesné výchovy připravit. Úroveň zacvičených sestav byla kvalitní.

"Je chvályhodné, že je tato soutěž pořádána. Gymnastika je základem cvičení a je dobré, že se v hodinách tělesné výchovy na školách provádí. A rovněž je dobré, že je z čeho vybírat," uvedla jedna z rozhodčích, PaedDr. Jarmila Špeldová.

V soutěži družstev dívek vyhrálo družstvo základní školy Paskovská z Ostravy-Hrabové před děvčaty ze ZŠ MUDr. E. Lukášové. Třetí místo vybojovalo družstvo ZŠ B. Dvorského. V kategorii chlapců vyhrála základní škola Klegova z Hrabůvky před ZŠ Paskovskou z OstravyHrabové.

Po ukončení soutěže obdržela nejlepší družstva společně s jednotlivci diplomy.

Výsledky a fotografie najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám