Hlavní obsah

Mladí divadelníci z nejdecké školy nastudovali hudební pohádku Zlatovláska

Novinky, Vladimír Uhlíř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nejdeckém kině v neděli 1. února od 14 hodin odehráli členové divadelního kroužku ZŠ Nejdek, náměstí Karla IV., s úspěchem hudební pohádku Zlatovláska.

Foto: Dalibor Zezula

Divadelní soubor ZŠ Nejdek - zleva: André Schwarz, Alžběta Kráglová, Andrea Semanová, Tereza Šimonková, Julie Fedáková, Tereza Revajová, Barborka Hanušová, Šárka Kopřivová, Klárka Kopřivová, Michaela Křížová a sestry Jitka a Evička Štumpovi.

Článek

Divadelní kroužek pracuje pod vedením učitele Dalibora Zezuly již čtvrtým rokem.

„Divadlo má za sebou, až na tři členy, kompletní výměnu herců. Staří členové, se kterými hrál soubor tři roky, už opustili základní školu. Nastala práce s novými členy, a to od úplného začátku. Jak se pohybovat na jevišti, jak mluvit atd. Texty se mladí herci naučili poměrně rychle a dobře. Chodili pravidelně na zkoušky, což usnadnilo spoustu práce. A výsledek se dostavil,” popsal nelehké období vedoucí souboru Dalibor Zezula.

V pátek 5. prosince měla Zlatovláska malou předpremiéru pro I. stupeň ZŠ. „Dopadlo to dobře, až na nějaké malé chybičky a technickou závadu. Když si představíte, že v malém prostoru zákulisí se musí rychle několik herců až pětkrát převléknout do jiného kostýmu, tak klobouk dolů. Všechno dopadlo nad očekávání,” zhodnotil výsledek vedoucí divadelního kroužku.

Den nato, v sobotu 6. prosince odehráli mladí herci premiéru muzikálu Zlatovláska. „Talentovaní divadelníci zaslouží obrovskou pochvalu. Dopadlo to na výbornou. Před skoro plným hledištěm, plni trémy, hráli úžasně. Všichni si na závěr představení vychutnávali obrovský a dlouhý potlesk, který je musel zahřát u srdíčka. Děkujeme, děkujeme,” shrnul učitel Zezula, režisér, zvukař a nápověda v jedné osobě. „Chtěl bych také poděkovat Městu Nejdek za pronájem sálu na zkoušky a za toleranci a vstřícnost pracovnic infocentra.”

Protože premiéra byla úspěšná, sehrál divadelní soubor v neděli 1. února reprízu Zlatovlásky pro nejdecké děti a jejich rodiče. Sál kina se opět téměř zaplnil diváky. Mladí divadelníci hráli už viditelně jistěji, s plným nasazením. Předvedli pěkné výkony pěvecké, mluvené i herecké. Odměnou jim byl divácký aplaus na konci představení.

Diváci se už jistě těší na další zdařilý kus v podání divadelního souboru ZŠ Nejdek, náměstí Karla IV.

Reklama

Výběr článků

Načítám