Hlavní obsah

Mladí čeští ragbisté skončili na evropském šampionátu druzí

Novinky, Petr Skála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští ragbisté do 20 let ve finále ME U20 nestačili na říčanském stadiónu na Poláky a prohráli s nimi 8:44, když dostali šest pětek, zatímco sami položili jen jednu. Utkání o evropský mistrovský titul byl ze strany Polska plný elánu a bojovnosti a tím i předčili domácí ragbisty.

Foto: Petr Skála

Jeden z častých hráčských soubojů o míč mezi hráči s čísly 14 Alešem Stejskalem a Mateuszem Lamentem.

Článek

Češi měli v úvodu několik příležitostí bodovat včetně trestných kopů, ale Aleš Stejskal ze tří pokusů proměnil jen jeden. To už Poláci vedli 8:0 a snížení na 3:8 nebylo nijak významné, neboť do šaten po půli šli domácí borci za stavu 3:15. 

Po změně stran převaha Poláků byla ještě více znát nejenom na hřišti, ale i na ukazateli skóre. Soupeř českých ragbistů přidal ke dvěma pětkám ještě čtyři další a o medailích bylo rozhodnuto.

"Nechytili jsme s Poláky rytmus hry z předchozích utkání. Museli jsme se bránit a nedostali jsme se až na pár chvilek vůbec do hry. Poláci byli lepší, měli lépe  organizovanou hru a mezi nimi byli hráči, kteří mohou klidně hrát za polské áčko. Tento šampionát byl jednorázovou akcí a těžko dělat po něm nějaké závěry. Za český tým startovali hráči, kteří nehrají většinou za extraligové týmy, a tak to pro ně možná byla vrcholná událost v jejich sportovní dráze, kterou zakončili stříbrnou medailí," řekl po utkání trenér Česka Tomáš Krejčí.  

Česko - Polsko  8:44 (3:15)

Pětky 1:6 * Body: Stejskal 8  - Adamski 14, Slusarczyk 5, Poniatotowski 5, Nowicki 5, Gruszczynski 5, Rakowski 5, Mrowca 5 * Diváků 700 * Rozhodoval Poplavski (Ukrajina)

Ostatní utkání: Ukrajina - Maďarsko 53:21  *  Švýcarsko - Lucembursko  5:21  *  Moldavsko - Lotyšsko 48:13.

Konečné pořadí: 1. Polsko, 2. Česko, 3. Ukrajina, 4. Maďarsko, 5. Lucembursko, 6. Švýcarsko, 7. Moldavsko, 8. Lotyšsko.

"Šampionát se povedl i po pořadatelské stránce. Organizaci turnaje a péči o hráče si pochvalovali jak zástupci mezinárodní ragbyové federace FIRA AER, tak členové vedení jednotlivých výprav a to nás těší. Vše se povedlo jen zásluhou nasazení řady dobrovolníků v ragbyových klubech Říčan, Sparty, Slavie a Petrovic," pochlubil se po skončení šampionátu, který se konal na třech hřištích v Praze a jednom v Říčanech, sekretář České rugbyové unie Pavel Chaloupka.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám