Hlavní obsah

Mladá designérka dala na tričko mapové vrstevnice z okolí Pradědu

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetový obchod www.pradedovo.cz, který propaguje Jeseníky prodejem výjimečných dárků z hor, nově podporuje mladé umělce. Limitovaná edice triček s názvem Vrstevnice pochází z dílny studentky vizuálního designu Barbory Halamové.

Foto: Tereza Schreiberová

Praděd ve vrstevnicích sluší nastávajícím maminkám.

Článek

Jesenická rodačka, začínající umělkyně, oslovila pradedovo.cz na jaře letošního roku.

"Bářin návrh se vzorem mapových vrstevnic okolí Pradědu a Dlouhých strání nás úplně nadchnul. O jeho vydání jsme neváhali ani minutu, dokonce jsme původní nápad ani nijak neupravovali a použili ten motiv v jeho první podobě. Je prostě tak dobrý, že jsme se těšili, až takové tričko sami zařadíme do svého šatníku," nadšeně vypráví Markéta Ficnarová z týmu pradedovo.cz.

Vydání triček se nakonec zdrželo kvůli hledání optimálního střihu dámských triček. "Pro výrobu kolekce Vrstevnice byl použit úplně nový střih dámských triček s prodlouženou délkou, která velmi lichotí ženské postavě. Je to triko ideální na zimu," doplnila Ficnarová.

Jediný internetový obchod orientovaný výhradně na originální zboží "Made in Jeseníky" nyní nabízí regionální dámská i pánská trička z kolekce Vrstevnice ve třech barevných variantách. Trička jsou k dostání také v informačním centru v Jeseníku, kde si jejich vydání pochvalují.

Reklama

Výběr článků

Načítám